SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL

Nytt målvaktsprojekt för tjejer i GUSK!
2021-06-22 16:45

För någon vecka sedan drog GUSK igång sitt nya målvaktsprojekt på Yrsa! På plats var även IK Uppsala Fotbolls målvaktsinstruktör Oskar Leijon samt Mathilda Anderson, målvakt i den elitförberedande truppen, för att hjälp till med att dra igång projektet!

På ett soligt Yrsa IP sparkade GUSK igång sitt målvaktsprojekt riktat mot tjejer som ville lära sig mer om målvaktspositionen. Det var en blandad grupp målvakter, för några var detta deras allra första målvaktsträning medan andra redan kommit en bit på vägen. Totalt var det 16 deltagande tjejer på träningen där de yngsta var födda 2011 och den äldste född 2006. Med fanns även ett antal tränare som ville ta del av träningen för att kunna ta med sig övningar och inspiration till sina respektive lag.

Huvudansvarig för träningen var Oskar Leijon, målvaktsinstruktör för IK Uppsalas elitförberedande verksamhet och Mathilda Andersson, målvakt i den elitföreberedande truppen. IK Uppsala Fotboll har som mål att nå utanför föreningsgränserna och bidra till uppländsk damfotboll, och detta var ett bra exempel på hur vi i föreningen vill jobba för att uppnå detta.

På själva träningen i sig gick vi igenom grundläggande greppteknik, hur man kastar sig på ett säkert sätt där man inte gör sig illa och grundläggande positionering i målet. Som sig bör avslutades det hela med klassikern Kuvertet, alla målvakters favoritövning!
- Det var helt fantastiskt att se fotbollsglädjen hos tjejerna! Trots värmen och massor av ny information så höll sig målvakterna fokuserade under den en och en halv timme som träningen höll på. När tränarna lämnade planen stod det ett antal tjejer kvar och körde vidare själva. En målvaktsinstruktör kan inte önska sig något mer! säger Oskar Leijon efter träningen.

Till hösten fortsätter GUSK med målvaktsprojektet där deras målvaktsinstruktörer kommer att jobba vidare med att utveckla spelarna. IK Uppsala Fotboll kommer att hjälpa till och finnas som stöd efter behov även i fortsättningen. Oskar och Mathilda har dessutom lovat att komma tillbaka och se hur det går för målvakterna!

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
Vi söker en säljare!2023-12-29 12:39
Styrelsen informerar2022-12-15 18:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av