SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL

Uppsala Fotboll släpper sin första hållbarhetsrapport!
2021-08-26 08:30
Foto - Oscar Larsson.

Vi är mycket stolta över att kunna presentera IK Uppsala Fotbolls första Hållbarhetsrapport!

Sedan november 2016 när vår förening bildades, har vi arbetat för att utveckla damfotbollens förutsättningar i Uppsala och Uppland. Vi vill genom fotbollen vara en drivkraft för jämställdhet och integration och bidra till en positiv samhällsutveckling. 

 
Som ett led i detta har vi under 2020/2021 påbörjat arbetet med att ta fram en hållbarhetsstrategi som ska utgöra en ambitiös och tydlig väg framåt för föreningen. I detta arbete har vi genomfört en intressentenkät för att identifiera vilka hållbarhetsområden våra intressenter tycker att vi ska fokusera på. Det landade i fyra fokusområden. Uppsala Fotboll ska arbete för att:
  • Bidra till en jämställd och jämlik fotboll
  • Fortsätta utveckla egna samhällsstödjande aktiviteter för integration (t.ex. Ronjabollen)
  • Främja fysisk och psykisk hälsa
  • Möjliggöra utveckling för tränare, spelare och föreningar i Uppland
Hållbarhetsarbetet har nu utmynnat i vår förenings första hållbarhetsrapport som vi är väldigt stolta över. Vi hoppas att ni också ska uppskatta läsningen!
 
Ett syfte med hållbarhetsrapporten är att vi ska kunna följa upp vår verksamhet samt öka transparensen i det vi gör. Vi har även utvecklat vår verksamhetsmodell för att på ett bättre sätt beskriva hur alla våra verksamheter hänger ihop. Ambitionen är också att hållbarhetsrapporten ska hjälpa oss att bygga mer hållbara och långsiktiga partnerskap med näringslivet och övriga samverkansaktörer, där vi tillsammans över tid kan följa upp utvecklingen inom dam- och flickfotbollen i Uppland.
 
Ni hittar vår hållbarhetsrapport bifogad samt publicerad på vår hemsida. Den tryckta versionen kommer att finnas tillgänglig från och med augusti.

 

Klicka på länken här nedan för att komma till Hållbarhetsrapporten!

Hållbarhetsrapport 2020 - IK Uppsala Fotboll

 

För mer information, kontakta:
Linda Zillén, Ordförande, linda.zillen@uppsalafotboll.se
Gunnar Källsten, Klubbchef, gunnar.kallsten@uppsalafotboll.se

Nyhetsarkiv
Vi söker en säljare!2023-12-29 12:39
Styrelsen informerar2022-12-15 18:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av