SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande

FSR-Coach, tränarutbildning för kvinnor
Bild från Tränarutbildning C.
I början av 2019 startade Uppsala Fotboll FSR Coach. FSR står för Football Social Responsibility. Utbildningen är kostnadsfri och vänder sig till flickor/kvinnor i ålder 14 år och uppåt som vill utbilda sig inom fotboll och värdegrund. Den första utbildningen är Tränarutbildning C och den andra är Tränarutbildning B Ungdom. Målet med verksamheten är att öka andelen utbildade kvinnliga tränare samt att stärka tjejers och kvinnors självförtroende i ledarrollen - både inom och utanför fotbollen.
 
Kvinnor är underrepresenterade i tränarollen inom fotboll , både inom ungdomsfotbollen och seniorfotbollen. Av de få kvinnor som går de första tränarutbildningarna så är det ännu färre som går de högre tränarutbildningarna. Av alla i Sverige som har UEFA B Diplom, den första seniortränarutbildningen, är endast 6 % kvinnor. 
 
Pandemin har tyvärr tvingat oss att pausa utbildningar under delar av 2020 och hela 2021 men från och med våren 2022 är verksamheten igång igen. Som ett första steg har vi utbildat 126 tjejer och kvinnor i SvFF.s Tränarutbildning C.

 

För mer information, kontakta kontakt@uppsalafotboll.se
 

 

Tack till våra partners som gör FSR Coach möjligt!
2021-06-18 07:00

Följande företag är partners till vår CSR-verksamhet FSR Coach:

Länsförsäkringar Uppsala, HSB Uppsala, Klövern, ByggConstruct, Bjerking, Walloxstrand, Leijerstam Medical, Swedbank, LV Scooter och Byggpartner i Dalarna. Läs mer om dem nedan!

 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Huvudpartner
Utvecklingspartner