SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande

HSB CAMP 2022

 

IK Uppsala Fotboll och HSB välkomnar flickor födda 2008-2012 till HSB-camp under två veckor sommaren 2022!


Läger 1 

Vecka 24

Måndag 13/6 - Fredag 17/6

kl. 09.00-15.00

Österängens IP, Uppsala

 

Läger 2

Vecka 32

Måndag 8/8 - Fredag 12/8

kl. 09.00-15.00 

Österängens IP, Uppsala

 
Träningsinnehållet bygger på SVFF:s övergripande spelarutbildningsplan där vi har spelet som utgångspunkt med fokus på spelarnas färdigheter, exempelvis spelförståelse, spelbarhet, passa, mottagning, driva, rättvänd, omställning samt 1 mot 1 situationer. Indelning sker i grupper baserat på ålder och varvid nivån anpassas efter ålder.

 

Fotbollslägren leds av spelare och ledare från vår egen verksamhet där samtliga gått första steget av SvFFs tränarutbildningar.

 

Här finns chansen till två oförglömliga veckor för Upplands fotbollstjejer!

 

Deltagaravgiften är 1300 kr/vecka. I beloppet ingår följande;

 

  • Fotbollsträning fem dagar. Två praktikpass per dag
  • Lunch alla dagar
  • Fotboll
  • T-shirt 
  • Vattenflaska

Antalet deltagare per läger är begränsat, först till kvarn tillämpas.

 

KLICKA HÄR FÖR ANMÄLAN

 

Vid frågor om HSB-camp eller om problem uppstår vid bokningen vänligen kontakta linn.andersson@uppsalafotboll.se 

HSB Camp 2020
Den obligatoriska gruppbilden när hela 64 fotbollstokiga tjejer deltog V24/25 2020!
Foto: IK Uppsala Fotboll
Möt Göran Jaxeus & Fredrika Gottfridsson från HSB Uppsala!
Göran Jaxeus och Fredrica Gottfridsson, HSB Uppsala.
Under vecka 33 har det varit full fart på Österängens IP i Uppsala då IK Uppsala Fotboll har haft sitt årliga HSB-Camp! Ett femtiotal unga tjejer har träffats mellan 9-15 varje dag för att spela fotboll tillsammans, allt under ledning av elitlagets assisterande tränare Tobias Birgersson och våra utbildade FSR-coacher. På torsdagen fick tjejerna finbesök då HSB Uppsalas VD Göran Jaxeus och medlems- och projektsamordnaren Fredrica Gottfridsson kom förbi, och vi fick möjligheten att ta en längre pratstund med en av våra huvudpartners.

Medlemsorganisationen HSB Uppsala är en del av det kooperativa HSB Sverige, och totalt i hela landet har HSB nästan 600 000 medlemmar. Var tionde hem i Sverige är en HSB-lägenhet, och en femtedel av alla bostadsrättsföreningar i Uppsala är HSB-ägt. Fredrica Gottfridsson har varit medlems- och projektsamordnare på HSB Uppsala i två år, och hon har en stor kontakt med HSB:s medlemmar samt har hand om företagets sponsring. Göran Jaxeus har de senaste fem åren jobbat som VD på HSB Uppsala, men han har varit en del av HSB-koncernen i över 10 år och bland annat varit VD för HSB:s dotterbolag Upplands Boservice. 
- Vi försöker jobba efter ett långsiktigt perspektiv när vi bygger bostäder. Dels är det ju en lång process att bygga en bostad, det kan ta uppemot 3-4 år innan byggnaden är färdigställd, men sen tycker vi också att det är viktigt att vi tar hand om föreningarna och de som ska bo där när bostaden väl är klar, säger Göran om HSB:s arbete.

Vi spolar tillbaka bandet till vintern 2016/2017 när föreningen IK Uppsala Fotboll bildades. Klubben var mitt uppe i uppstartsfasen när man fick kontakt med HSB Uppsala, och Göran minns det första mötet med klubben och hur partnerskapet blev till.
- Vi hade bestämt oss att vi ville gå in och sponsra en förening inom flick- och damidrotten, och i samma veva dök den här möjligheten upp att kliva in som partner för IK Uppsala Fotboll. Direkt när vi träffade IK Uppsala så kändes allting väldigt bra, vi hade en bra dialog med varandra och de värdegrunder som genomsyrade föreningen stämde väldigt bra överens med det HSB Uppsala står för. Vi hade bestämt oss redan innan vi träffade IK Uppsala att vi ville jobba med ett långsiktigt partnerskap. Huvudsyftet med sponsringen var egentligen inte att laget skulle gå upp i OBOS Damallsvenskan och bli en elitklubb, men självklart är det en otroligt rolig bonus att det har gått så bra för klubben och att vi har kunnat få ta del av den resan, berättar Göran.

De sportsliga framgångarna var inte det viktigaste för HSB Uppsala, utan syftet med deras sponsring var att skapa bättre möjligheter för unga tjejer att kunna idrotta samt att bidra till ett mer jämställt samhälle.
- Vi ville försöka nå bredden och skapa bättre förutsättningar för unga tjejer att spela fotboll. De ska kunna ha samma möjligheter som herrarna har och kunna få träna på samma arena som herrarna till exempel. Helt enkelt att som sponsor kunna bidra i arbetet för idrottslig jämställdhet samt hjälpa IK Uppsala med att bygga upp en växande och fungerande verksamhet, fortsätter Göran.

En ambition som föreningen tidigt hade var att man ville starta ett fotbollsläger på somrarna för unga tjejer i Uppsala. Dels för att skapa en miljö för fotbollsintresserade ungdomar att få umgås och ha roligt tillsammans på planen, men också för att bygga relationer mellan IK Uppsala och unga tjejer i Uppland. När föreningen la fram förslaget till HSB Uppsala så klubbades förslaget igenom och därmed skapades HSB-Camp.
- IK Uppsalas framgångar är en jättestor inspiration för alla, dels för oss partners och supportar men framför allt för många unga tjejer i Uppland. När Uppsala förde fram idén att de ville skapa ett sommarcamp för unga fotbollsspelande tjejer som skulle vara lärorikt och roligt för deltagarna så kändes det självklart och helt naturligt för oss att kliva in. Det är speciellt kul att se att trots att förutsättningarna ser ut som det gör i år på grund av coronapandemin så har klubben ändå hittat lösningar för hur man kan genomföra HSB-camp denna sommar, allt för att ge unga tjejer möjligheten att få spela fotboll och ha roligt tillsammans, säger Fredrica.

HSB-Camp är en av många samhällsbyggande verksamheter som IK Uppsala jobbar med vid sidan om elitsatsningen, och HSB Uppsala är en av de partners som bidrar stort till att det arbetet kan fortgå och utvecklas.
- Vi tycker att föreningen genomgående har många fina verksamheter som de jobbar med, alltifrån Ronjabollen till FSR Coach som är samhällsviktiga initiativ vi står bakom. Det är jättekul att IK Uppsala gör mer än elitsatsar då de har så många fina engagemang som är en stor del av föreningen, och där är vi stolta över att få vara med på ett hörn och kunna bidra, säger Fredrica.

På den sportsliga sidan så har det varit ett väldigt lyckosamt år för IK Uppsala som har tagit steget upp till den högsta divisionen och numera spelar i OBOS Damallsvenskan. Målsättningen för klubben är att hålla sig kvar och att på sikt kunna etablera sig, och HSB tror att det finns goda chanser för att föreningen lyckas.
- Jag tror att IK Uppsala har lika bra chanser som alla andra lag i serien. Spelarna tränar ungefär lika mycket i många av lagen och det är små marginaler som avgör, så det handlar nog mycket om den mentala biten för att få det att fungera. Det är jättekul att vi i Uppsala, som landets fjärde största stad, äntligen har ett lag i högsta serien igen och som verkligen kan konkurrera på den här nivån, säger Göran, som också poängterar hur mycket laget och föreningen har utvecklats under de få åren klubben har funnits:
- Vi får heller inte glömma bort den resan som laget har gjort på så kort tid. Att gå från ett mittenlag i Elitettan till att spela i OBOS Damallsvenskan är ett stort steg och den framgången ska vi verkligen glädja oss åt. Det är viktigt att trycka på att IK Uppsala verkligen har gjort det väldigt bra hittills och att vi kanske inte ska ha så stor press på dem att prestera redan som nykomling, men självklart så är det ju bara positivt när det går bra för dem, fortsätter han.

HSB Uppsala är en av de partners som har varit med föreningen från allra första början, och förhoppningen är att man kan fortsätta bygga vidare på det fina samarbetet i många år framöver.
- IK Uppsala gör många väldigt bra saker vid sidan om elitsatsningen som man hela tiden utvecklar, så det är en väldigt tacksam resa att haka på som sponsor. Självklart försöker vi vara med och påverka så mycket vi kan, så att föreningen kan fortsätta sitt fina arbete med de värdegrunder man har som grundpelare. Att man hela tiden försöker jobba långsiktigt och att man lägger stor vikt vid att satsa på verksamheter för yngre tjejer, så som HSB-Camp, går ju helt hand i hand med det som HSB Uppsala är och vad vi har som filosofi. Så för oss passar det här partnerskapet verkligen jättebra, säger Göran, och även Fredrica håller med:
- Vi tycker att det här partnerskapet har fungerat väldigt bra under de här åren, och som vi planerade innan vi klev in så var det ju att vi ville göra en långsiktig satsning. Föreningen fortsätter att växa hela tiden, så det finns absolut stor potential för att fortsätta jobba tillsammans även i framtiden, säger Fredrica.

Stort tack till HSB Uppsala för ert fina engagemang och för att ni är en viktig del i föreningen IK Uppsala Fotboll! Ett extra tack till Göran Jaxeus och Fredrica Gottfridsson för att ni kom och hälsade på under HSB-Camp och genomförde denna intervju.

Läs mer om HSB Uppsala här: https://www.hsb.se/uppsala/

Skribent: Malin Stjernling
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Mediapartners