SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL

Knowit Uppsala fortsätter som Samarbetspartner!
2021-03-17 13:00
Magnus Tauvon, VD Knowit Uppsala.

Vi är väldigt glada över att Knowit Uppsala fortsätter in i sitt andra år som Samarbetspartner till IK Uppsala Fotboll!

- Jag vill skicka en passning till övriga företagare i Uppsala att de också bör kliva in som samarbetspartners till IK Uppsala Fotboll. Den här staden behöver ett damlag på stabil allsvensk plats för att vi ska kunna utveckla Uppsala som fotbollsstad, säger Magnus Tauvon, VD för Knowit Uppsala.

Knowit etablerades 1990 och har idag cirka 2 600 medarbetare representerade på 15 orter i Sverige, fem i Norge och på två i Danmark samt en vardera i Finland och Tyskland. Knowit är digitaliseringskonsulter som skapar unika kundvärden genom att erbjuda digitala och gränsöverskridande lösningar från tre affärsområden, Experience, Insight och Solutions. Nu går Knowit in i sitt andra år som Samarbetspartner för Elitettanlaget IK Uppsala Fotboll.

- Jag tycker att samarbetet med IK Uppsala har fungerat riktigt bra, trots att det var lite tuffare för dem sportsmässigt under 2020. Det var väldigt speciella förhållanden i och med pandemisituationen och vi får hoppas att 2021 blir lite mer normalt. Jag lyckades ändå se en match live på plats och följde laget ett antal gånger via datorn, så det var roligt, säger Magnus Tauvon, VD för Knowit Uppsala.

 

Magnus Tauvon är själv fotbollstränare och har på så sätt en väldigt nära bild av hur uppdelningen är mellan dam- och herrfotboll i Sverige, och just därför känner han att det är viktigt att Knowit ligger i framkant när det kommer till jämställdhet inom idrottsrörelsen.

- Knowit utsågs till det mest jämställda bolaget 2019 av stiftelsen Allbright och inom vår organisation arbetar vi hårt för att öka jämställdheten på alla plan. Jag som fotbollstränare för både flick- och damlag (även pojklag) har själv sett hur ojämlika förhållandena kan vara mellan dam- och herrlag vad gäller resurser. IK Uppsala ligger verkligen i framkant vad gäller viktiga verksamheter inom integration och jämställdhet, och jag gillar att de så frikostigt vill dela med sig av det till hela fotbollsstaden Uppsala. Att samarbeta med IK Uppsala och hjälpa dem att nå framgång för att inspirera unga flickspelare känns därför otroligt viktigt för oss på Knowit, utecklar Tauvon.

 

Coronapandemin har gjort att nästan ingen vet hur den kommande fotbollssäsongen ser ut, men förhoppningsvis kan seriespelet komma igång som planerat och att publik kan börja släppas på så småningom. 

- Jag tror att det kommer att bli en bra säsong och jag hoppas innerligt att det ska kunna spelas mycket fotboll och att inte pandemin ska göra att det blir en alldeles för kort serie. Det finns goda möjligheter för IK Uppsala att ta sig upp till OBOS Damallsvenskan igen, speciellt i år då antalet lag i Damallsvenskan kommer att utökas. Jag hoppas också att kunna se en massa spännande fotboll live på plats på Studenternas! säger Tauvon.

 

Tauvon vill även avsluta med att uppmana fler företag runtom i Uppsala att göra en satsning på damidrotten. 

- Jag vill skicka en passning till övriga företagare i Uppsala att de också bör kliva in som samarbetspartners till IK Uppsala Fotboll. Den här staden behöver ett damlag på stabil allsvensk plats för att vi ska kunna utveckla Uppsala som fotbollsstad, avslutar Tauvon.

 

Stort tack Knowit Uppsala för att ni vill fortsätta ert partnerskap med oss och för att ni vill vara en del av IK Uppsala Fotboll! Det ger oss ökade möjligheter att utveckla hela vår verksamhet både på och utanför planen samt att öka tjejers möjligheter att satsa på fotboll som spelare och tränare.
 
Läs mer om KnowIt här: https://www.knowit.se/
 
Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av