SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL

Rekordstort intresse för Öppen Träning!
2020-11-24 17:00
Bild från målvaktsträningen den 9 november.
IK Uppsala Fotbolls verksamhet Öppen Träning för flickor födda 06-12 rullar på, och när årets första målvaktstema genomfördes för några veckor sedan så var intresset rekordstort.
IK Uppsala Fotbolls flickverksamhet Öppen Träning fortsätter att växa, och vi märker av ett högt tryck på anmälningarna till de olika träningstillfällena.
- Intresset för IK Uppsala Fotbolls verksamhet Öppen Träning bara växer och växer. Det är fantastiskt att se så många av distriktets yngre spelare få träna tillsammans över föreningsgränserna. Detta samtidigt som spelarnas ledare och tränare finns på plats och får fortbildning i träningsplanering och ledarskap, säger Lovisa Delby, ansvarig för verksamheten Öppen Träning.

Varje måndag finns flera av distriktets FSR-coacher på plats och leder övningarna. Även de får här chansen att utvecklas i sitt ledarskap samtidigt som spelarna får ledas av sina egna förebilder.
- Det är väldigt roligt att se FSR-coacherna utvecklas i sitt ledarskap, och spelarna som deltar tycker att det är väldigt roligt att få tränas av sina förebilder. Det är verkligen häftigt att få vara en del av Öppen Träning, säger Delby.

Den 9/11 hade vi vinterns första målvaktstema, och vi slog rekord i antal anmälningar med hela 78 st anmälda målvakter! Tyvärr kunde inte alla delta denna gången, men fler tillfällen kommer framöver då ni återigen har chansen att anmäla er. Just träningstillfällena med målvaktstema har varit och fortsätter vara väldigt populära, och vi ser att det är väldigt viktigt att ge just målvakter chansen att träna specifikt på sin egen position och förbättra sina målvaktsegenskaper i en bra och kunnig miljö.
- Det finns onekligen ett intresse för en position som vi alla måste bli bättre på att ta hand om. Att ge intresserade c:a 15-20 minuter träning i sin specifika position, varje träning, kan ge otrolig effekt i att lyckas och framförallt i att skapa ett långvarigt intresse, säger Delby.

Instruktör för målvaktsträningen var Upplands Fotbollsförbunds Oskar Leijon, som även är verksam i Vaksala SK.
- Mitt mål med målvaktsträningen är att förhoppningsvis inspirera massor av unga tjejer fortsätta sin utveckling som målvakter, att få prova på en ny position och känna att det är roligt, att det inte är så svårt som man kanske tror så att de vill fortsätta sin träning hemma i sina respektive klubbar.

Förutom rekordmånga anmälda spelare så var det också väldigt många intresserade ledare på plats i Anders Diöshallen, och ledarnas engagemang var någonting som värmde instruktören Leijon.
- Det var jätteroligt att det var så många ledare på plats, de var väldigt hjälpsamma och ville bidra till träningen och de undrade också om de fick ta med sig övningarna vi genomförde hem till klubbträningarna, vilket de självklart får. Det gör mig verkligen jätteglad att de uppskattar det vi gör och vill fortsätta den träningen även hemma i de olika föreningarna, avslutar Leijon.

(För att följa restriktionerna så genomförde vi målvaktstemat för Öppen Träning både utomhus och inomhus där vi delade upp spelarna i olika grupper, allt för att hålla ett bra avstånd mellan varandra)


Är ni intresserade av att delta på Öppen Träning? Ni ledare kan anmäla deltagande genom att ange klubb, antal tjejer och deras ålder till ansvariga instruktören Lovisa Delby på 070-748 04 42 eller på lovisa.delby@uppsalafotboll.se.

Skribent: Malin Stjernling
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av