SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL

Ny termin av Ronjabollen igång!
2021-09-09 18:00

Det är äntligen terminsstart för Ronjabollen! Vi fortsätter som vanligt i Gränby på fredagar, men nytt för den här terminen är att vi är på en ny skola - Lilla Valsätraskolan. Där kör vi träningar på onsdagar i gymnastiksalen, varmt välkomna!

Höstterminen är i gång och något som går hand i hand med det är att även Ronjabollen startar igen. Ronjabollen är fotbollsträningar på grundnivå med fokus på lek, glädje och rörelse. Vi arbetar även med värdegrundsövningar där vi lyfter viktiga frågor somjämställdhet, demokrati och mångfald. Övningarna är speciellt framtagna för att ta avstamp ur ett integrations– och mångfaldsperspektiv för att lyfta ämnen som jämställdhet och makt bland barn och ungdomar som lever i ett minoritetssamhälle. I stunden är vi verksamma i Gränby och Gottsunda/Valsätra med vision om att vara ett första steg att tidigt etablera ett idrottsintresse för tjejer som annars intehar en naturlig ingång till idrotten. Målgruppen är tjejer mellan ungefär 8–16 år.

 

Alla tjejer är välkomna och det finns inga krav på att man har spelat fotboll tidigare, ombyte är heller inget krav och skor finns att låna vid behov.

 

Träningstider för Ronjabollen HT 2021

Gottsunda/Valsätra

För tjejer 8-12 år

Lilla Valsätraskolans gymnastiksal

Onsdagar 16.00-17.00

 

Gränby

För tjejer 8-12 år

Liljeforsskolans gymnastiksal

Fredagar 16.00-17.00

 

 

Vill du eller vet du någon tjej som vill vara med på Ronjabollen eller vill du ha merinformation kring verksamheten? Kontakt någon av våra verksamhetsansvariga;

Linda Blom - linda.blom@uppsalafotboll.se

Linn Andersson - linn.andersson@uppsalafotboll.se

 

 

Tack till våra partners som gör den här CSR-verksamheten möjlig:

Länsförsäkringar Uppsala, HSB Uppsala, Magnolia Bostad, Sh bygg, Högbergs Bussresor, Walloxstrand, Agenda Advokatbyrå, ByggPartner i Dalarna, Upplands Schakt, Uppsala Kommun, RF-SISU Uppland samt Adidas.

 

 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Huvudpartner
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av