SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL

"Damfotbollens utveckling är otroligt viktig för mig"
2020-04-22 16:00
Signe Lindvall, ansvarig tränare för CSR-verksamheten Ronjabollen.
Ronjabollen är ett integrations- och jämställdhetverksamheten som är en del av IK Uppsala Fotbolls verksamhet. Ansvarig tränare för CSR-verksamheten är mångsysslaren Signe Lindvall, som förutom att hon själv spelar fotboll i Upsala IF även är utbildad FSR-Coach samt medverkar som tränare i IK Uppsalas verksamhet Öppen Träning.
IK Uppsala Fotboll tog över den operativa verksamheten i Ronjabollen i början av 2019, och verksamheten är en viktig del i föreningens verksamhet. Ansvarig tränare för projektet är Signe Lindvall.
- Att få jobba med Ronjabollen är verkligen så himla roligt, just att få träffa tjejer som kanske vanligtvis inte är en del av en idrottsförening men som nu får en chansen att spela fotboll. Att vi har den tiden tillsammans varje vecka där tjejerna får träffas, lära känna varandra och spela fotboll tillsammans är väldigt viktigt och framför allt väldigt roligt. Att komma till hallen och se tjejerna hänga på låset, det är otroligt givande, säger Lindvall om verksamheten.

I höstas uppmärksammades Ronjabollen i samband med IK Uppsala Fotbolls stormatch på Studenternas IP mot AIK. Matchen som spelades den 14 september tillägnades Ronjabollen och tjejerna blev skjutsade fram och tillbaka med Högbergs Buss och hade en egen sektion på läktaren. Tjejerna fick se IK Uppsala vinna med 1-0 i solskenet och var med och bidrog till det nya publikrekordet som slogs (1 139 personer).
- Jag var med Ronjabollen i höstas och kollade på IK Uppsalas match på Studenternas mot AIK, det var en väldigt rolig dag dels för mig men framför allt för tjejerna. Man såg i ögonen på tjejerna att de tyckte det var otroligt häftigt att få komma dit och se en så stor match med mycket publik, så jag tror att det är jätteviktigt att vi lyfter fram de här tjejerna och att de får ta del av sånna här roliga upplevelser som fotbollen har att erbjuda.

Lindvall är trots sin unga ålder redan väldigt engagerad i flera olika projekt inom damfotbollen. Förutom arbetet med Ronjabollen så spelar hon själv fotboll i Upsala IF, hon är utbildad FSR-Coach och medverkar som tränare på IK Uppsalas verksamhet Öppen Träning. Damfotbollen är i ständig utveckling och Lindvall berättar att hon har en stor drivkraft i att vara med och påverka den utvecklingen.
- Att kunna bidra och vara del av dessa verksamheterna är väldigt viktigt för mig, men framför allt tror jag att det är viktigt för damfotbollen. Jag kommer ihåg när jag själv var liten och gick i skolan, jag var den enda tjejen i min klass som spelade fotboll och bara på några år så har det förändrats väldigt mycket. Så att nu kunna vara med och ha en påverkan i damfotbollens fortsatta utveckling är otroligt viktigt för mig, säger Lindvall.

Skribent: Malin Stjernling
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Huvudpartner
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av