SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Caroline Forsgren förlänger med IK Uppsala Fotboll!
2022-12-03 10:00
Foto - Oscar Larsson.

Vi är väldigt glada över att målvakten Caroline Forsgren, 27, har förlängt sitt kontrakt med IK Uppsala Fotboll!

- Det ska bli väldigt kul att fortsätta i Uppsala! Det känns jätteskönt att det är klart och jag är väldigt laddad inför nästa säsong, säger Caroline själv om förlängningen.

Kvalet till OBOS Damallsvenskan avslutades i söndags och med tanke på att vi redan är inne i december så är full fart med arbetet kring spelartruppen. Det handlar dels om att hantera känslorna efter en avslutad säsong, men också att blicka framåt inför 2023.

- Det har varit mycket tankar och känslor efter kvalet. Första dagarna var det ju såklart mycket besvikelse och frustration och man funderade mycket på säsongen och varför det blev som det blev. Det som känns bra är att alla verkar se över vad som har fungerat bra och vad som inte har fungerat för att vi som klubb ska kunna förbättras inför nästa säsong. Man är ju aldrig perfekt och aldrig färdiglärd, så det finns många saker man kan plocka med sig till 2023, säger Forsgren.

 

Caroline kom till Uppsala inför den här säsongen och har spelat samtliga 26 matcher i Elitettan i år. Hon känner själv att hon har tagit stora steg i sin utveckling sedan hon kom till Uppsala.

- Om jag ser till mig personligen så känner jag att jag verkligen har lärt mig otroligt mycket under den här säsongen. Jag kände att jag kanske stod och trampade lite innan, men här i Uppsala har jag verkligen tvingats tänka igenom varje aktion och utveckla mig själv som målvakt. Så det har varit sjukt roligt och jag känner verkligen att jag har stegat stora steg sen jag kom till Uppsala, säger Caroline.

 

När hon blickar tillbaka på säsongen som har gått delar hon upp det i två halvor - en riktigt bra vårsäsong men en svagare höstsäsong.

- Med tanke på att vi hade ett helt nytt lag inför i år så tycker jag att vi gjorde en fantastisk vår, både resulatatsmässigt och lagmässigt. Det är svårt att sätta finger på exakt vad som hände under hösten, men vi blev mer ojämna i vår prestation samtidigt som de andra lagen gjorde ett bra jobb med att läsa av oss och analysera vårt spel. Det finns många faktorer att dra lärdom av och ta med inför nästa säsong, och man märker verkligen hur mycket som krävs för att spela på den här nivån, utvecklar Forsgren och fortsätter:

- Uppsala har ju varit ett topplag två år i rad så det är tydligt att vi gör många saker rätt i föreningen. Jag tror att vi som lag behöver bli lite mer stabilare i vår prestation och blir mer tydliga, mer trygga och få mer kontinuitet. Det är väldigt små marginaler på den här nivån och det gäller att ta de poängen som behövs för att lyckas. Det är många smågrejer vi behöver jobba på men vi har en bra grund, så det känns väldigt inspirerande inför kommande säsong, säger hon.

 

Nu när kontraket är signat och klart väntar lite ledighet för Carro, som dock redan ser framemot nästa säsong med Uppsala.

- Jag ser verkligen framemot nästa säsong, och tror att det bara är bra för oss att få en säsong till att jobba ihop oss som lag. Det kommer bli viktigt att vi hela tiden utvecklas över hela säsongen och inte blir bekväma, att alla är villiga att ge det lilla extra för varandra. Får vi in bra rutiner på träning så kommer det speglas på match, så vi ska hela tiden sträva efter att bli bättre både individuellt och som lag. Så det känns riktigt spännande! avslutar Carro.

 

Vi ser framemot att få se Carro vakta målet även under nästa säsong!

 

Namn - Caroline Forsgren

Ålder - 27 år

Position - Målvakt

Kontrakt - 2023

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av