ELIT

0-1-förlust mot BP i första kvalmatchen
2022-11-20 21:10
Foto - Oscar Larsson.

IK Uppsala Fotboll förlorade den första kvalmatchen till OBOS Damallsvenskan mot BP med 0-1 (0-1). Efter en svagare första halvlek spelade Uppsala upp sig i den andra, men målen uteblev tyvärr för hemmalaget. Läget är fortfarande öppet inför returen på Grimsta IP nästa vecka.

BP tog tag i taktpinnen direkt från start med ett högt tempo, hög press och satte tonen på matchen. Ledningsmålet kom på en frispark i den 19:e minuten som oturligt gick via en Uppsalaförsvarare och in i mål. BP förde spelet i den första halvleken men lyckades inte skapa så många farliga målchanser. Uppsala agerade lite tillbakadraget de första 45 minutrarna och kom inte upp i sin fulla kapacitet, vilket gjorde att BP hade full kontroll över matchen.

Uppsala kom ut som ett helt annat lag i början av den andra halvleken. Hemmalaget tog tag i spelet och började spela sig igenom BP:s försvar. Uppsala hade momentum den första halvan av den andra halvleken - det enda som saknades var ett kvitteringsmål. Mot slutet av halvleken hade BP jobbat sig tillbaka in i matchen samtidigt som Uppsala försökte gå för en kvittering, men den riktiga slutforceringen uteblev för hemmalaget. Därmed får BP med sig en 1-0-ledning i kvalet inför returen nästa söndag.

Stort tack till de 653 åskådare som tog sig till Studenternas IP trots snö och kyla!

Returen i kvalet spelas nästa söndag den 27 november på Grimsta IP klockan 15.00. Biljetter till matchen hittar ni HÄR.

IK Uppsala Fotboll 0-1 (0-1) IF Brommapojkarna

0-1 (19´) Självmål