SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Inför: Sundsvalls DFF - IK Uppsala Fotboll
2022-10-13 20:40
Foto - Oscar Larsson.

Efter landslagsuppehållet går vi nu in i de fyra sista omgångarna av Elitettan 2022! Toppstriden och kampen om de damallsvenska platserna ska avgöras, och för tabelltvåan IK Uppsala Fotboll väntar under lördagen en bortamatch mot Sundsvalls DFF.

Senast Uppsala spelade match var den 1 oktober då man kryssade hemma mot toppkonkurrenten Alingsås FC United. Sedan dess har det varit landslagsuppehåll och både spelare och tränare har fått lite välbehövlig återhämtning inför avslutningen av säsongen.

- Det var skönt att få ett break och jag tror att det var välbehövligt för hela laget. Det var skönt att få komma hem och träffa familj och samla energi inför sluttampen, säger Uppsalas Hanna Persson.

 

Nu drar Elitettan igång igen under helgen, och det är nu under de fyra sista omgångarna som allting ska avgöras. I toppen är det jämnare än någonsin då Uppsala, Alingsås och IFK Norrköping alla står på 48 poäng inför de sista omgångarna. För Uppsalas del väntar i omgång 23 en bortamatch mot tabelltian Sundsvalls DFF. När lagen möttes på Studenternas i våras vann Uppsala förkrossande med 8-1, men trots det minnet vet Uppsala med sig att det behövs hårt jobb för att få med sig de tre poängen.

- Jag ser framemot matchen på lördag och roligt att det äntligen är match igen. Förra matchen mot Sundsvall var en välspelad match av oss där vi gör mycket mål, så det kan vi ta med oss. Men vi ska inte ta något för givet, det kommer att krävas en bra prestation av oss för tre poäng, säger Persson inför matchen.

 

Persson är en av de spelarna som var med ifjol när Uppsala föll på målsnåret och missade avancemanget i den sista omgången. Nu är hon fast besluten om att den här säsongen ska sluta annorlunda.

- Jag ser framemot de fyra sista omgångarna. Vi har satt oss i en position där vi har allt i egna händer och jag känner en stor revansch om man ser till förra året, säger Persson.

 

Omgång 23

Sundsvalls DFF - IK Uppsala Fotboll

Lördag 15 oktober, 15.00

NP3 Arena

 

SportExpressen sänder matchen vilket gör att du kan se den både på SportExpressen Play samt UNT.

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av