SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Inför: Jitex BK - IK Uppsala Fotboll
2022-09-22 22:00
Foto - Peter Bohlin.

Omgång 21 av Elitettan står runt hörnet och för tabelltvåan IK Uppsala Fotboll väntar en bortamatch mot tabellsjuan Jitex BK! Med bara sex omgångar kvar att spela blir varje poäng oerhört viktig i toppstriden, och Uppsala har siktet inställt på att få med sig tre poäng hem från Mölndal.

Uppsala har under veckan analyserat förra helgens 0-2-förlust mot serieledande Växjö DFF. Det finns absolut en revanschlusta i laget och den känslan ska man ta med sig ner till Mölndal för matchen mot Jitex BK.

- Vi är taggade på att revansch från förra veckan. Såklart var förlusten mot Växjö en besvikelse, framförallt med tanke på att vi känner att vi kan så mycket bättre. Vi har analyserat matchen och lokaliserat vad vi behöver förändra, saker som vi därefter har tränat intensivt på under veckan. Träningarna har gett bra resultat och vi känner att vi har hittat nycklar till att lösa situationer i vårt spel, säger Uppsalas anfallare Ella Gunnarsson inför matchen.

 

När Uppsala och Jitex möttes på Studenternas IP i våras vann Uppsala klart med 4-1. Jitex var dock inte ofarliga och hade faktiskt tre skott i målramen, så det finns kvaliteter i laget som Uppsala måste vara uppmärksamma på under lördagen. 

- Det kommer att bli en tuff match mot ett Jitex som är intensiva och individuellt skickliga. Håller vi fokus på våra beteenden och vår prestation kommer vi ge oss själva en bra chans till tre poäng! säger Gunnarsson.

 

Gunnarsson missade i princip hela fjolårssäsongen på grund av en korsbandsskada och gjorde efterlängtad comeback på fotbollsplanen i våras. I år har det blivit sju framträdanden i Elitettan för Gunnarsson som också har stått för ett mål framåt, ett mål som kom just i comebackmatchen i våras. Inför de avslutande omgångarna av Elitettan har hon nu siktet inställt på att hjälpa laget uppnå sitt mål med att ta sig upp till OBOS Damallsvenskan.

- Först och främst otroligt roligt att vi har gett oss själva en möjlighet till att få en fin avslutning på denna säsong. Det handlar om att fortsätta ha rätt inställning och att ta jobbet för tre poäng varje match. Varje match är lika betydelsefull och 18 poäng står kvar på spel, men först riktas fokuset på matchen mot Jitex! avslutar Gunnarsson.

 

Omgång 21

Jitex BK - IK Uppsala Fotboll

Lördag 24 september, 15.00

Åbyvallen 

 

SportExpressen sänder matchen vilket gör att du kan se den både på SportExpressen Play samt UNT.

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av