SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

0-2-förlust i toppmötet mot Växjö DFF
2022-09-18 17:00
Foto - Peter Bohlin.

Det blev som väntat en riktigt tuff match hemma mot serieledande Växjö DFF under söndagen. Gästerna var det bättre laget för dagen och vann toppmötet mot IK Uppsala Fotboll med 0-2 (0-1) och gör därmed ett litet ryck i toppstridena av Elitettan.

Det var omgångens match som skulle spelas på Studenternas IP mellan serieledande Växjö DFF och tabelltvåan IK Uppsala Fotboll under söndagen. Mycket viktiga poäng stod på spel, vilket också syntes på planen i början av den första halvleken. Evelyn Ijeh, också utsedd till Månadens spelare i Elitettan i augusti, gav gästande Växjö ledniningen efter knappa tjugo minuter spelade. Uppsala tvingades strax därefter till ett tidigt byte då Hanna Persson haltade ut med en befarad fotskada efter en halvtimme. Uppsala hade svårt att få igång sitt spel och hade en tuff halvlek medan Växjö fick matchen dit de ville. Trots detta hade Uppsala några halvchanser att kvittera i den första halvleken, men 0-1 stod sig till paus.

 

Uppsala gjorde ytterligare ett byte i paus och förändrade även formationen på planen i ett försök att få grepp om Växjö, men förändringarna gav tyvärr ingen effekt. Växjö fortsatte att kontrollera matchen och kunde även utöka till 0-2 efter ett långskott från Ijeh. Uppsala gick för en reducering i slutet men var aldrig riktigt nära, utan Växjö kunde resa hem med tre blytunga poäng i bagaget.

 

Växjö gör därmed ett ryck i toppen med sina 50 poäng och är nu 4 poäng före tabelltvåan Uppsala. Efter omgång 20 har det tätnat till i tabelltoppen då Uppsala och Alingsås står på 46 poäng och tabellfyran IFK Norrköping står på 45 poäng. Nästa match för Uppsala blir lördagen den 24 september borta mot Jitex BK på Åbyvallen med matchstart 15.00.

 

IK Uppsala Fotboll 0-2 (0-1) Växjö DFF

0-1 (19´) Evelyn Ijeh

0-2 (62´) Evelyn Ijeh

 

Startelvan:
Caroline Forsgren (MV)

Beatrice Gärds - Linnea Selberg (46´) - Helén Eke - Julia Ragnarsson

Andrea Thorisson - Wilma Thörnkvist

Johanna Renmark - Rosa Herreros - Hanna Persson (29´)

Nicole Robertson

 

Avbytare: Linnea Selander Wiberg (MV), Elina Lenir, Brooke Jenkins (29´, 79´) Cathrine Graversen, Clara Leffler, Cassie Larsson, Ella Gunnarsson (79´), Ellen Arbman Hansing (46´).

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av