SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Inför: IK Uppsala Fotboll - GUSK
2022-08-03 20:00
Foto - Oscar Larsson.

IK Uppsala Fotboll laddar upp inför vad som kan bli årets match i Uppsaladerbyt på Studenternas IP på fredag 19.00. Det väntas bli en riktig publikfest och Uppsala är inställda på att försvara sin hemmaborg inför storpublik - och plocka tre nya poäng.

Uppsala inledde sin höstsäsong förra helgen då man besegrade tabelljumbon Älvsjö AIK på bortaplan med 2-0 efter två mål av Nicole Robertson. Laget leder Elitettan två poäng före tabelltvåan Växjö DFF och Uppsala ställer nu in siktet mot den femtonde omgången. Det är inte vilken match som helst som väntar, utan det är derbyt mot GUSK som ska spelas under fredagskvällen på Studenternas IP.

- Det ska bli kul med match igen, extra kul med derby! Det är alltid skönt att ha en vinst med oss från bortaplan, men nu är det en ny match och vi måste vara fullt förberedda och göra en bra prestation för att vinna den här matchen, säger Uppsalas mittfältare Wilma Thörnkvist inför matchen. 

 

Thörnkvist har varit en viktig kugge på mittfältet under säsongen och har förutom med ett hårt jobb även bidragit med sex mål framåt och flertalet assist. Nu laddar hon och resten av laget upp inför det klubbens första Uppsaladerby på hemmaplan någonsin i Elitettan. Under hela sommaren har klubben genomfört en kampanj med flera samarbetspartners för att bjuda Uppsalapubliken på fribiljetter till derbyt. I skrivande stund är över 1 600 biljetter bokade och det förväntas bli en publikfest på Studenternas mellan Uppsalas två starkaste damlag.

- Jag tycker det ska bli kul med mycket folk på läktaren, speciellt på ett derby som detta, säger Thörnkvist om publikstödet som väntar.

 

När lagen möttes på Lötens IP under vårsäsongen kunde Uppsala till slut vinna med 5-4 i en väldigt böljande och underhållande match. Uppsala är förberedda på att båda lagen kommer att lämna mycket hjärta på planen och att det kommer krävas en toppinsats för att få med sig de tre poängen.

- Vi måste vara fullt fokuserade och förberedda för att vinna matchen! Det kommer vara en tuff match med ett revanschinställt GUSK där en riktigt bra prestation kommer krävas av oss för ett ta hem tre poäng, säger Thörnkvist.

 

Omgång 15

IK Uppsala Fotboll - GUSK

Fredag 5 augusti, 19.00

Studenternas IP

 

BOKA FRIBILJETTER TILL MATCHEN HÄR!

 

Funderingar?
Maila oss gärna på biljetter@uppsalafotboll.se

 

SportExpressen sänder matchen vilket gör att du kan se den både på SportExpressen Play samt UNT.

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av