SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Elvira Björklund klar för IK Uppsala Fotboll!
2022-08-10 15:00
Elvira Björklund.

Vi är väldigt glada över att målvakten Elvira Björklund, 18, är klar för IK Uppsala Fotboll!

- Det känns väldigt bra att vara här i Uppsala, jag är jättetacksam över den här möjligheten. Som målvakt är det ju svårt att få speltid då det bara finns en plats på planen, så att få komma till ett sånt här bra lag som Uppsala och få konkurrera där känns väldigt motiverande. Jag är riktigt taggad på att komma igång! säger Björklund själv.

I fredags blev det officiellt att målvakten Elvira Björklund, 18, lånas in till IK Uppsala Fotboll från damallsvenska Djurgårdens IF. Björklund kommer att medverka i båda föreningarnas verksamheter under hösten för att kunna utvecklas så mycket som möjligt.

- Det känns väldigt bra att vara här i Uppsala, jag är jättetacksam över den här möjligheten. Som målvakt är det ju svårt att få speltid då det bara finns en plats på planen, så att få komma till ett sånt här bra lag som Uppsala och få konkurrera där känns väldigt motiverande. Jag är riktigt taggad på att komma igång! säger Björklund själv.

 

Björklund blev spelklar förra veckan och var med i spelartruppen i fredags när Uppsala besegrade GUSK i derbyt med 2-0. Björklund fick följa matchen från bänken och var nöjd med att få inleda sejouren i Uppsala med en derbyvinst.

- Uppsala spelar en väldigt fin fotboll och ligger otroligt bra till i Elitettan. Det är ett lag som jag personligen tycker ska spela i OBOS Damallsvenskan med tanke på kvaliteten som finns i laget. Det var roligt att få vara med i truppen direkt i derbyt, det var en riktigt skön vinst och en bra start för min tid i Uppsala, säger hon.

 

Björklund kommer i Uppsala att bidra till en bra konkurrenssituation bland målvakterna, och hon har redan fått en första inblick av målvaktsträningen i klubben. 

- Jag har hunnit träffa "Bylle" (Jonas Bylund, målvaktränare) och fått ett väldigt bra intryck av honom. Det är en professionell målvaktstränare med mycket kunskap och rutin som man som målvakt kan lära sig mycket av. Han har en bra inställning och har fullt fokus under träningarna, men är också väldigt rolig och bra person utanför planen. Jag ser framemot att få träna med han och Carro och utvecklas under hösten, säger Björklund.

 

Caroline Forsgren har stått samtliga matcher för Uppsala i Elitettan under säsongen och är den målvakten som Björklund kommer att konkurrera med om speltid. Björklund är imponerad av Forsgrens egenskaper som målvakt, men också av den personen hon är utanför planen. 

- Carro är en otroligt bra målvakt men också en väldigt fin människa. Hon är en person som verkligen bryr sig om alla i laget och som sprider mycket positiv energi. Hon sprider en trygghet och självsäkerhet till laget på planen, så det finns absolut mycket jag kan lära mig av henne, säger Björklund.

 

Björklund gjorde under vårsäsongen debut i OBOS Damallsvenskan och var även med i landslagstruppen som spelade F19-EM i somras. 18-åriga Björklund spås en lysande framtid och är motiverad till att fortsätta sin utveckling i Uppsala.

- Mina styrkor som målvakt är min räckvidd, min kommunikation och mitt lugn. Jag försöker alltid att ha en bra inställning och kommunicera mycket med min backlinje för att skapa ett lugn i försvaret. Jag vill definitivt gnugga på alla detaljer i mitt spel och försöka bli ett snäpp bättre i alla situationer, säger hon.

 

Björklund ansluter till ett Uppsala som ångar på i toppen av Elitettan med siktet inställt på spel i OBOS Damallsvenskan nästa säsong.

- Uppsala är en fantastisk klubb! Alla spelare och ledare här är väldigt professionella, här bryr man sig verkligen både om fotbollsspelaren och personen utanför planen. Studenternas IP är en jättefin fotbollsarena så vi har alla förutsättningar att prestera bra här. Jag är så motiverad och taggad på att vinna matcher och hjälpa laget att ta sig upp till OBOS Damallsvenskan där de hör hemma, avslutar Björklund.

 

Vi hälsar Elvira varmt välkommen till IK Uppsala Fotboll!

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av