SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Helén Eke förlänger med IK Uppsala Fotboll!
2022-07-01 10:00
Helén Eke förlänger sitt kontrakt med IK Uppsala Fotboll.

Vi är väldigt glada över att kunna meddela att mittbacken Helén Eke, 31, har förlängt sitt kontrakt med IK Uppsala Fotboll!

- Det känns jättebra! Jag trivs väldigt bra med hela laget, både spelare och ledare, så det känns som att vi har något bra på gång, säger Eke själv om kontraktsförlängningen.

Helén Eke har lång erfarenhet från spel både i Elitettan och OBOS Damallsvenskan. Innan hon anslöt till Uppsala inför den här säsongen kom hon från spel i Hammarby IF FF, en klubb som hon representerat totalt under 9 år. Det ursprungliga kontraktet med Eke gällde över vårsäsongen, men nu har Uppsala och Eke kommit överens om en förlängning!

- Det känns jättebra! Jag trivs väldigt bra med hela laget, både spelare och ledare, så det känns som att vi har något bra på gång. Det har gått bra för oss under vårsäsongen och vi har tagit kliv framåt hela tiden, så det känns väldigt bra att förlänga med Uppsala, säger Eke själv om kontraktsförlängningen.

 

Eke skrev på för Uppsala i början av mars och har spelat nästan alla matcher i Elitettan för Uppsala där hon också har bidragit med ett mål framåt.

- Det var såklart väldigt mycket nytt i början med ny klubb, nytt lag och nytt tränarteam. Sen fick jag också börja pendla från Stockholm vilket också var en liten omställning. Med många nya spelare i laget så har vi fått jobba på att lära känna varandra och lära känna spelsättet som Uppsala använder sig av. Den processen har varit väldigt rolig, framför allt ju mer vi alla börjat komma in i det och man känner att det sitter, säger hon.

 

Uppsala leder serien efter vårsäsongen, fyra poäng före tabelltvåan Alingsås FC United som dock har en match mindre spelad. Uppsala är efter 13 spelade matcher fortsatt obesegrade i Elitettan, men trots detta finns det några bortamatcher där man känner att man har tappat onödiga poäng.

- Vi leder ju serien nu efter vårsäsongen och det är vi ju såklart nöjda med, men vi känner också att vi absolut skulle ha tagit fler poäng på bortaplan än vad vi har gjort. Vi har några 1-1-matcher som vi inte är nöjda med, men vi tar de lagen i returen hemma på Studenternas istället, säger hon.

 

Att laget är obesegrade tror Eke har mycket att göra med den tiden man har lagt på att hitta de rätta rollerna i defensiven. Man pratar mycket om att ha en öppen kommunikation mellan målvakt och försvarslinje vilken har varit en av framgångsfaktorerna.

- Det är klart att vi är nöjda med att vara obesegrade överlag, det visar att vi har gjort det bra som lag. Det är väl GUSK-matchen som sticker ut, där känner vi väl att det är minst två av målen som vi inte skulle ha släppt in. Jag tycker att det har fungerat bra med både Ellen och Linnea bredvid mig i mittlåset, det har känts stabilt hela vägen. Jonas och "Bylle" har lagt mycket tid på att hjälpa oss i backlinjen och Carro i målet med att hitta våra roller och relationer i försvaret. Jag känner att vi alla är väldigt öppna i kommunikationen vilket jag tror är en framgångsfaktor för vår defensiv, att vi verkligen har lagt ner tid på att lära känna varandra på planen, förklarar Eke.

 

Nu väntar ett välförtjänt sommaruppehåll för Eke och resten av spelarna i laget. Bland annat befinner sig Eke och några lagkompisar på Mallorca för lite semester i den varma solen. När hon blickar framåt mot höstsäsongen som komma skall så tror hon att nyckeln för Uppsala blir att fortsätta fokusera på den egna prestationen.

- Det känns som att resultatet i alla matcher vi spelar hänger på oss själva och vår egen prestation. Så länge vi gör det vi ska och det vi är kapabla till så vet vi att det kommer att fungera, vilket är en trygghet för hela laget. Vi vet vilken kapacitet vi har som lag och vi vet att vi kan spela en bra fotboll. Gör vi det vi ska kommer det att räcka långt, avslutar Eke.

 

Vi ser framemot att få fortsätta se Helén Eke i Uppsalatröjan framöver!

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av