SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Inför: IK Uppsala Fotboll - Team TG
2022-06-16 22:00
Foto - Oscar Larsson.

Vårsäsongens sista hemmamatch är här! IK Uppsala Fotboll tar under lördagen emot Umeålaget Team TG hemma på Studenternas med matchstart 15.00. Kan Uppsala ta sex av sex möjliga segrar på hemmaplan under vårsäsongen?

Nykomlingen Team TG gästar Studenternas IP under lördagen, ett Team TG som för närvarande ligger på en elfteplats i tabellen. I den senaste omgången åkte Team TG på en tuff hemmaförlust mot IFK Norrköping med 0-5. Serieledande Uppsala däremot är fortsatt obesegrade i Elitettan och har vunnit samtliga matcher på hemmaplan under vårsäsongen, en svit man gärna förlänger efter lördagens match.

- Jag tycker att det ska bli roligt med match igen och få möta ett lag vi inte tidigare spelat mot. Vi har gått igenom dem och jag känner att vi har fått en bra bild. För oss handlar det om att spela vårt spel och verkligen sätta vårt presspel, men även vara noggrannare i vår egna box och inte släppa till några chanser, säger Uppsalas mittfältare Hanna Persson inför matchen.

 

Persson har spelat samtliga 11 matcher hittills och står noterad för tre gjorda mål framåt. I senaste matchen, det målrika derbyt mot GUSK förra fredagen, byttes Persson in i den andra halvleken och var med och krigade hem de tre poängen. Derbyt blev en målglad historia där Uppsala till slut drog det längsta strået och vann ed 5-4. I analysen efteråt har man hittat många bitar man inte är nöjda med och som man vill förbättra framöver, men ser ändå en styrka i att man har en stark offensiv och lyckas få med sig tre poäng.

- Jag tycker det har varit bra stämning i laget efter derbyt. Det är klart att det finns saker vi inte är nöjda med efter matchen, men samtidigt ett derby är alltid ett derby och vi är såklart väldigt nöjda att vi får med oss tre poäng. Det är ändå det viktigaste. Det vi kan ta med oss är att vi gör 5 mål och fortsätter göra mycket mål i våra matcher, säger Persson om analysen av derbymatchen.

 

Uppsala har en inspirerande avslutning av vårsäsongen framför sig då man har chansen att gå in i ledigheten som serieledare. Förutom matchen mot Team TG ska man även tjuvstarta omgång 13 genom att ta sig an formstarka IFK Norrköping på bortaplan den 27 juni. Sedan väntar ett välförtjänt uppehåll på ungefär en månad innan Elitetttans höstssäsong drar igång igen.
- Jag tycker vi har en rolig avslutning framför oss där vi kan gå på sommaruppehåll som nummer ett om vi vinner de två sista. Även om man inte försöker fokusera för mycket på tabellen redan nu så är det såklart alltid skönare att gå på sommaruppehåll efter en bra vårsäsong, avslutar Persson.

 

Omgång 12

IK Uppsala Fotboll - Team TG

Lördag 18 juni, 15.00

Studenternas IP

 

KÖP BILJETTER TILL MATCHEN HÄR!

 

Funderingar?
Maila oss gärna på biljetter@uppsalafotboll.se

 

SportExpressen sänder matchen vilket gör att du kan se den både på SportExpressen Play samt UNT.

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av