SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Helén Eke klar för IK Uppsala Fotboll!
2022-03-03 10:00
Helén Eke.

Vi är glada över att kunna meddela att mittbacken Helén Eke, 31, är klar för IK Uppsala Fotboll!

- Det känns väldigt bra! Den offensiva och passningsorienterade fotbollen som Uppsala vill spela passar mig väldigt bra, det är där jag känner att mina styrkor med spelförståelse och bollbehandling kommer fram som allra bäst. Jag har fått ett bra intryck av tjejerna i gruppen så det känns roligt att vara igång! säger Eke.

Helén Eke är en erfaren försvarare med lång erfarenhet från spel i Elitettan och OBOS Damallsvenskan. Senast kommer hon från spel i Hammarby IF vilket är en klubb som hon representerat totalt under 9 år. Tidigare klubbar hon har spelat i är KIF Örebro och Tyresö FF, där hon också har ett SM-guld i bagaget från tiden i Tyresö 2012. Efter några skadefyllda år där hon bland annat dragit korsbanden i båda knäna så är hon nu tillbaka och har skrivit på ett kontrakt med IK Uppsala Fotboll!

- Det känns väldigt bra! Allting har gått ganska fort, jag pratade med Jonas för första gången förra veckan och nu är det klart. Den offensiva och passningsorienterade fotbollen som Uppsala vill spela passar mig väldigt bra, det är där jag känner att mina styrkor med spelförståelsen och bollbehandlingen kommer fram som allra bäst. Jag har fått ett bra intryck av tjejerna i gruppen så det känns roligt att vara igång med Uppsala! säger Eke.

 

Eke är en rak ersättare till Sofia From som ska operera knät nästa vecka och därmed inte kommer att vara tillgänglig under vårsäsongen. Kontraktet med Eke är skrivet på fyra månader över vårsäsongen till att börja med.

- Jag har alltid sett mig själv som mittback men har av någon anledning alltid fått spela ytterback eller även på andra positioner. På ett sätt får man ju fler chanser till speltid om man är allround, man samtidigt hinner man aldrig riktigt etablera sig och utvecklas på en position. Därför känns det väldigt skönt att Jonas är tydlig med att han ser mig som mittback, det ska bli roligt att få utvecka kvaliteterna i den positionen. Jag hade en skadefylld säsong ifjol så det året blev ganska hackigt, så personligen vill jag få kontinuerlig träning och speltid för att komma in i fotbollsrytmen igen, säger Eke.

 

Eke har under sina år i Hammarby mött Uppsala många gånger under årens lopp. Ett av de värsta var när Uppsala avancerade upp till OBOS Damallsvenskan 2019 genom att besegra just Hammary med 3-1 - vilket också gjorde att Hammarby missade chansen att ta steget upp.

- Jag spelade ju i Hammarby 2019 när Uppsala tog steget upp till OBOS Damallsvenskan, så jag har kanske inte så jättefina minnen från att möta Uppsala, skrattar hon innan hon fortsätter:

- Nej men jag har ju mött Uppsala i många år, även tidigare när det var Sirius, så man har ju haft lite koll på dem på planen. Det jag märker nu när jag är här är att det är en helt annan klubb än var det var för några år sedan. IK Uppsala Fotboll har en professionalitet som går genom hela föreningen, det finns höga ambitioner och bra förutsättningar här på Studenternas. Så föreningen har verkligen skapat en bra miljö för att bedriva en sån här typ av verksamhet, säger Eke.

 

Eke har alltså redan börjat träna med laget och hon är inställd på att hjälpa Uppsala nå föreningens uppsatta mål med säsongen.

- Det är ju ett nytt lag med många nya spelare så det kommer bli viktigt för oss att få ihop laget och hitta varandra på planen. Personligen så vill jag ju självklart spela så mycket som möjligt och bidra på planen, men jag är en lagspelare och kommer att försöka hjälpa laget på alla sätt jag kan. Jag vet ju att ambitionen är att gå upp så det är absolut det vi siktar på, avslutar Eke.

 

Vi hälsar Helén varmt välkommen till IK Uppsala Fotboll!

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av