SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Hannah Eriksson flyttas upp och får kontrakt med elitlaget!
2021-12-22 10:00
Hannah Eriksson.

Vi är glada över att meddela att mittfältaren Hannah Eriksson, 18, flyttas upp från den elitförberedande truppen och får kontrakt med elitlaget över 2022!

- Det känns jättebra och jätteroligt att få den här chansen! Jag är spänd på att se hur säsongen kommer att bli. Den här möjligheten kommer att ge mig en bra chans att utvecklas som spelare. Att få träna i elitlagets miljö och med de förutsättningar som finns kring dem kommer att vara väldigt givande för mig, säger Eriksson.

Hannah Eriksson, 18, är en defensiv central mittfältare som har spelat i IK Uppsala Fotbolls elitförberendande trupp sedan i början av 2020. Nu är det dags för nästa steg i utvecklingen då hon har skrivit på ett lärlingskontrakt med elitlaget!

- Det känns jättebra och jätteroligt att få den här chansen! Jag är spänd på att se hur säsongen kommer att bli. Den här möjligheten kommer att ge mig en bra chans att utvecklas som spelare. Att få träna i elitlagets miljö och med de förutsättningar som finns kring dem kommer att vara väldigt givande för mig, säger Eriksson.

 

Eriksson fick chansen att sitta på bänken i Elitettan under några matcher under hösten när Uppsala var väldigt skadedrabbat. Nu får hon chansen att utvecklas i elitlagets träningsmiljö där hon tror att tempot kommer att bli den största utmaningen.

- Först blev jag lite förvånad över att få frågan, men samtidigt välidgt glad såklart. Jag var uppe lite med elitlaget under hösten och satt på bänken några matcher så det känns kul att få ta steget upp. Det kommer att bli lite andra och bättre förutsättningar för mig som spelare. Jag tror att träningsupplägget och framför allt tempot som elitlaget har på sina träningar kommer att bli den största utmaningen, säger hon.

 

Eriksson har skrivit på ett lärlingskontrakt på 1 år med IK Uppsala Fotboll, vilket innebär att hon kommer att träna med elitlaget och spela matcher med elitförberedande truppen. Upplägget är gjort för att steget från junior- till seniorfotbollen ska bli mjukare och för att spelaren stegvis ska kunna skolas in i elitfotbollen.

- Ett lärlingskontrakt tror jag kommer att passa mig väldigt bra. Att få träna 100% med elitlaget och sedan få speltid med F19 känns som ett bra upplägg och det känns väldigt roligt att få den möjligheten. Tidigare under hösten har jag fått chansen att vara med på bänken i elitlaget, så att få träna med dem och utvecklas där för att sedan spela med F19 tror jag kommer att fungera väldigt bra för mig. Jag tror att den här möjligheten och förusättningarna kommer att göra att att jag kommer att utvecklas som spelare, säger Eriksson.

 

Eriksson har främst spelat defensiv central mittfältare under sin karriär, och hon och tränare Jonas Valfridsson har pratat om vad hon ska fokusera på att förbättra under kommande säsong.

- Jag är ju främst en defensiv central mittfältare, men jag har även testat på några andra positioner. Jag skulle säga att jag är bra på att fördela spelet och öppna upp ytor för mina medspelare. Däremot känner jag att jag skulle vilja utveckla min teknik och hur jag hanterar bollen. Jag och Jonas har pratat om hur viktigt det är i speluppbyggnaden att våga hålla i bollen och inte bli för stressad, så jag vill verkligen lära mig det för kunna bygga upp ett bättre anfallsspel. Det tror jag att både jag som spelare och vi som lag kommer att gynnas av, att ha en trygghet med bollen, säger Eriksson.

 

Huvudtränare Jonas Valfridsson är glad över att kunna lyfta upp Eriksson till elitlaget.

- Hannah är en spelare som har tagit stora kliv i sin utveckling under det här året och som jag tror kommer att kunna fortsätta utvecklas under 2022. Hon kommer att gynnas av att träna och spela på den här nivån och det känns väldigt roligt att kunna ge henne den möjligheten, säger Valfridsson.

 

Vi hälsar Hannah varmt välkommen upp till elitlaget!

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av