SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Agnes Nyberg lämnar IK Uppsala Fotboll
2021-12-12 10:00
Agnes Nyberg. Foto - Oscar Larsson.

Vi kan nu meddela att vår lagkapten de senaste säsongerna, mittfältaren Agnes Nyberg, 21, lämnar IK Uppsala Fotboll.

- Jag har alltid varit väldigt stolt över att spela i Uppsala och att få bära den här tröjan. IK Uppsala Fotboll har blivit en helt egen förening som är stark och det är så många runtomkring klubben som har följt vår resa och stöttat oss. Det har varit en ära att ha varit lagkapten och att ha haft det förtroendet, säger Nyberg.

Agnes Nyberg, 21, har varit lagkapten i IK Uppsala Fotboll de senaste säsongerna. Totalt blev det 135 tävlingsmatcher för Nyberg i den rosa matchtröjan.

- Jag har spelat i Uppsala ända sedan jag började spela elitfotboll, och jag har varit i IK Uppsala sedan föreningen startades för fem år sedan. Jag är verkligen så tacksam för de här åren. Jag har växt tillsammans med klubben och fått följa utvecklingen med allt runtomkring, förutsättningarna som finns i föreningen idag är verkligen fantastiska. Samtidigt är jag besviken över att det inte gick vägen i år och att vi inte gick upp till OBOS Damallsvenskan. Jag hade verkligen hoppats att det hade slutat annorlunda, men det blir inte alltid som man har tänkt sig tyvärr, säger Nyberg.

 

Höjdpunkterna under åren i Uppsala för Nyberg är avancemanget till OBOS Damallsvenskan 2019 och hemmamatchen mot BP under årets säsong, där laget vann md 3-1 och hade en fantastisk stämning på läktaren.

- Jag har alltid varit väldigt stolt över att spela i Uppsala och att få bära den här tröjan. IK Uppsala Fotboll har blivit en helt egen förening som är stark och det är så många runtomkring klubben som har följt vår resa och stöttat oss. Det har varit en ära att ha varit lagkapten och att ha haft det förtroendet. Höjdpunkterna är självklart när vi gick upp 2019 och BP-matchen nu i höstas, det är verkligen två upplevelser som jag alltid kommer att bära med mig, säger Nyberg.

 

Nyberg är den spelare som har gjort flest matcher för klubben och hon tror att laget har någonting riktigt bra på gång inför nästa säsong.

- Uppsala kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta och jag önskar laget all lycka till framöver. Jag kommer att följa och heja på laget nästa säsong, jag tror verkligen att de kan få till något riktigt bra med de spelarna som har kommit in, säger hon.


För Nyberg väntar nu spel i en damallsvensk klubb och hennes nya klubbadress offentliggörs i dagarna. Hon berättar att det har varit ett tufft beslut med mycket känslor inblandade.
- Mitt mål var att spela i OBOS Damallsvenskan 2022 och det är såklart jättetråkigt att det inte är med Uppsala. Jag känner att det är dags för mig att testa någonting nytt, jag har aldrig bytt klubb på det här sättet tidigare så jag känner att jag måste våga ta det steget. Jag önskade verkligen att vi hade gått upp i år och det har tagit lång tid för mig att landa i det här, det har varit många känslor och många tankar fram och tillbaka innan jag landade i mitt beslut, säger Nyberg.


Nyberg riktar ett stort tack till alla medspelare, tränare och personer som jobbar inom IK Uppsala Fotboll för de senaste 5 åren, och hon hoppas att hon inte har dragit på sin den rosa matchtröjan för sista gången.

- Jag kommer att sakna allt och alla runtomkring, det är så många som jobbar för Uppsala och som gör allt för att laget ska ha så bra förutsättningar som möjligt. Jonas är den bästa tränaren jag har haft, han har verkligen utvecklat mig otroligt mycket som fotbollsspelare. Jag vill tacka alla medspelare jag har haft åren, vi har jobbat väldigt hårt tillsammans och jag är stolt över vad vi har åstadkommit. Jag hoppas att detta inte är sista gången som jag spelar i Uppsalatröjan och har Jonas som tränare, så förhoppningsvis ses vi igen framöver! avslutar Nyberg.


Huvudtränare Jonas Valfridsson är stolt över den utveckling som Nyberg har gjort de senaste åren och tackar sin lagkapten för hennes insatser i Uppsala.

- Agnes hade en 1+1 i sitt kontrakt med en option till att gå till en damallsvensk klubb vilket hon nu har valt att göra. Jag har haft Agnes som spelare och lagkapten i tre säsonger i Uppsala och har sett henne ta stora steg i sin utveckling som fotbollsspelare. Jag är stolt över det vi har åstadkommit tillsammans och att hon nu tar chansen att spela i OBOS Damallsvenskan. Jag tackar Agnes för hennes tid i Uppsala och önskar henne all lycka till framöver, säger Jonas Valfridsson.

 

Vi samtliga inom IK Uppsala Fotboll tackar Agnes för hennes tid i Uppsala och hennes insats både på och utanför planen som lagkapten. Vi önskar henne all lycka framöver!

 

Även anfallaren Moa Öhman och yttermittfältaren Lina Thoreson lämnar Uppsala för nya fotbollsäventyr, vilket vi tidigare har kommunicerat på våra sociala medier. Vi önskar även Moa och Lina ett stort lycka till i framtiden.

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av