SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Nicole Loren Robertson är klar för IK Uppsala Fotboll!
2021-12-16 09:55
Nicole Loren Robertson.

Vi är väldigt glada över att kunna meddela att anfallaren Nicole Loren Robertson, 25, har skrivit på ett kontrakt med IK Uppsala Fotboll!

- Jag fick ett väldigt bra intryck av vad Jonas berättade för mig om klubben och den fotbollen laget vill spela. Min magkänsla sa verkligen "du ska till Uppsala Fotboll", så jag skrev på ett kontrakt ganska snabbt efter det. Allt föll på plats direkt och det känns väldigt bra, säger Robertson.

Anfallaren Nicole Loren Robertson, 25, kommer senast från spel i Danmark i Aalborg BK. Nu tar hon flyttlasset till Sverige då hon har skrivit på ett ettårskontrakt med IK Uppsala Fotboll över 2022! En av utmaningarna för Robertson kommer att bli språket, men hon tror att åren i Danmark kommer att hjälpa henne när hon ska lära sig svenska.

- Det är vissa ord som är lika med danskan, men det beror också lite på vilken dialekt personen har. Så jag kommer nog att känna igen mig en hel del eftersom jag ändå pratade danska med mina lagkamrater i Danmark där jag var i fem år. Jag vill gärna komma in i den svenska kulturen så jag kommer absolut vilja lära mig så mycket svenska som möjligt, säger hon.

 

Robertson har alltså spelat i Danmark de senaste åren, men efter årets säsong kände hon att det var dags att testa någonting nytt.

- Jag hade spelat i Danmark i fem år och efter den här säsongen hände det ganska mycket i min dåvarande klubb. Jag har en agent i Malmö som då kontaktade Jonas och så satte vi upp ett möte. Jag fick ett väldigt bra intryck av vad Jonas berättade för mig om klubben och den fotbollen laget vill spela. Min magkänsla sa verkligen "du ska till Uppsala Fotboll", så jag skrev på ett kontrakt ganska snabbt efter det. Allt föll på plats direkt och det känns väldigt bra, berättar Robertson.

 

Robertson studerar sportpsykologi på distans där hon här mitt uppe i att ta en master, så nu väntar en intensiv period med examinationer och flytt för henne innan försäsongen drar igång med Uppsala i januari.

- Så som damfotbollen ser ut idag så kan vi spelare inte leva på fotbollen, så det gäller att aktivera sig på fritiden man har runt träningar och matcher. Jag trivs väldigt bra när jag är produktiv och utvecklar mig själv så att plugga passar mig perfekt, säger hon.

 

Robertson var på besök i Uppsala under onsdagen och fick då för första gången se arenan hon kommer att spela på den kommande säsongen.

- Jag gillar verkligen anläggningen, det känns som en bra miljö som är väldigt professionell. Speciellt det faktum att vi har egna utrymmen som bara vi har åtkomst till och som inte är temporära, det känns väldigt tryggt. På så sätt kan arenan kan bli lite som ett andra hem, det har jag saknat lite i tidigare klubbar jag har varit i, säger hon och fortsätter att berätta om sitt intryck av Uppsala:

- Det känns som att Uppsala är en förening som har en långsiktig plan och tydliga mål. Det kan vara någonting som saknas i en del klubbar på damsidan. Uppsala är ambitiösa och har realistiska mål, någonting som är viktigt för både organisationen runt laget och för spelarna. Det känns tryggt att komma till en klubb som har en tydlig struktur och en tydlig vision. Jag kan matcha mina mål mot klubbens mål och det pushar mig som spelare att hjälpa laget att uppnå dem. Jag vill fortsätta att utvecklas som spelare och känner att jag kan göra det med Uppsala.

 

I Uppsala kommer Robertson främst att användas som nia i spelsystemet, där hon kan utnyttja sin löpvlja och sin snabbhet i offensiven.

- Jag är kanske liten i storleken men jag är ganska stark och atletiskt. Jag är bra med båda fötterna, på huvudet, är snabb och kan utnyttja mina atletiska egenskaper för att göra mål. Jonas ser mig som en nia i spelsystemet och han har visat och berättat hur han vill att Uppsala ska spela. Det märks att det är viktigt för honom att de individuella spelarna utvecklas, vilket är någonting jag verkligen fastnade för. Han är väldigt fokuserad på taktiken och ser detaljerna i spelet, vilket jag tror gynnar oss alla i laget. Om han ser saker som vi kan förbättra så ger det oss ett mål att sikta på vilket bara är positivt, säger Robetson.

 

Robertson har erfarenhet från spel i USA, Skottland och Danmark. Detta har gjort att hon har fått testas i olika spelsystem vilket har utvecklat henne som spelare.

- Jag har spelat i lag i olika serier i flera länder, vilket har gjort att jag har testats i många miljöer och i flera typer av spel. I Skottland till exempel var spelarna väldigt starka vilket tvingade mig att lära mig spela mer fysiskt och lägga till den dimensionen i mitt spel. Jag kunde inte längre bara springa i djupled, men det gjorde att jag nu även kan vara target och hålla emot försvararna. På så sätt gillar jag att utsättas för mina svagheter så jag får någonting nytt att sikta på att förbättra, så jag ser det bara som en möjlighet att utvecklas, berättar hon.

 

Under 2022 vill Robertson bli en mer komplett anfallare som inte bara fokuserar på att göra enkla mål framåt, utan som också kan kliva fram när det verkligen gäller.

- Tidigare har jag fokuserat mest på att vara den spelaren som gör flest mål, men nu vill jag bli mer komplett. Jag vill vara en spelare som kliver fram och gör mål när vi är i underläge och som kan hantera pressade situationer, jag tror att det kan utveckla mig och ge mig självförtroende. Att man inte ska känna rädsla om tempot är väldigt högt eller om en försvarare pressar en, utan att man ska våga vårda bollen och vara den som samlar ihop laget, utvecklar hon.

 

Robertson vänder hem till USA över jul och nyår för att ladda upp inför försäsongens start i början av januari.

- Jag är ganska slut i både huudet och kroppen efter den här säsongen, så det ska bli skönt med semester och lite ledighet hemma i värmen. Det känns konstigt att vara borta från fotbollen i några veckor, men samtidigt är det också väldigt skönt att få ladda om. Det känns väldigt motiverande att komma till en ny klubb, det blir som en liten nystart för mig som jag ser väldigt mycket framemot, avslutar Robertson.

 

Uppsalas huvudtränare Jonas Valfridsson ser framemot att få se Robertson i Uppsalatröjan.

- Nicole är en intensiv, kraftfull och snabb anfallare med en bra teknik. Hon är en löpvillig spelare med många av de egenskaper som vi söker hos våra forwards, hon påminner lite om Beata Olsson i sin spelstil. Nicole är även en stark ledartyp så det ska bli spännande att få hit henne till Uppsala, säger Valfridsson.

 

Vi hälsar Nicole varmt välkommen till IK Uppsala Fotboll!

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av