SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Wilma Thörnkvist är klar för IK Uppsala Fotboll!
2021-12-06 10:00
Wilma Thörnqvist. Foto - Linköpings FC.

Vi är väldigt glada över att kunna meddela att mittfältaren Wilma Thörnkvist, 21, är klar för IK Uppsala Fotboll!

- Det känns jättekul, det ska bli riktigt spännande att få komma upp till Uppsala! Det är en klubb som jobbar långsiktigt och som hela tiden vill utvecklas så det känns som rätt miljö för mig. Det är en elitsatsande klubb med väldigt bra förutsättningar som vill upp i OBOS Damallsvenskan, så det känns roligt att få komma upp till Uppsala, säger Thörnkvist.

Mittfältaren Wilma Thörnkvist, 21, kommer senast från damallsvenska Linköpings FC där hon har varit sedan 2017. Hon tar nu klivet över till IK Uppsala Fotboll och blir lagets femte nyförvärv inför säsongen 2022!

- Det känns jättekul, det ska bli riktigt spännande att få komma upp till Uppsala! Det är en klubb som jobbar långsiktigt och som hela tiden vill utvecklas så det känns som rätt miljö för mig. Uppsala vill spela en rolig fotboll och steg för steg vill ta kliv framåt så jag tror det kommer att passa mig bra. Det är en elitsatsande klubb med väldigt bra förutsättningar som vill upp i OBOS Damallsvenskan, så det känns roligt att få komma upp till Uppsala, säger Thörnkvist.

 

Kontraket med Thörnkvist är skrivet på 1 år, men detta är inte första gången som Thörnkvist har haft kontakt med Uppsala. Redan för något år sedan pratade om med huvudtränare Jonas Valfridsson men valde då att fokusera på att komma tillbaka från en skada. Nu är hon på banan igen och tar därmed flyttlasset upp till Uppsala.

- Jag och Jonas hade kontakt redan för något år sedan, men då har jag precis kommit tillbaka från en långtidsskada och var inne i en väldigt strulig period med mitt knä så det passade inte så bra för mig. Nu har jag kommit tillbaka på allvar igen så jag tog kontakt med Jonas för att kolla om det fanns något intresse inför nästa säsong. Han bjöd upp mig till Uppsala och jag fick kolla in arenan och se klubbens förutsättningar. Jag fick en väldigt bra känsla om föreningen och kände ett förtroende för Jonas, berättar Thörnkvist som är imponerad över förutsättningarna som finns i Uppsala:

- Jag visste inte hur det såg ut här uppe så det var spännanade att få komma upp till Uppsala. Arenan är otroligt fin och laget har bra förutsättningar där allting runtomkring klubben känns väldigt proffsigt. Jag märkte att Jonas bryr sig väldigt mycket om individerna i laget och att han är mån om alla spelarna i truppen, vilket skapar en trygghet för mig som kommer som ny in i laget. Jag fick ett väldigt bra intryck av både Uppsala och Jonas så det känns riktigt bra att ha skrivit på, säger hon.

 

Thörnkvist kommer alltså från Linköpings FC och har erfarenhet från spel i OBOS Damallsvenskan. Nu hoppas hon kunna bidra med den erfarenheten för att ta Uppsala tillbak till fotbollens finrum.

- Jag tror att det kommer att passa mig bra att spela i Uppsala, jag kommer ifrån OBOS Damallsvenskan och har med mig den erfarenheten. Jag har alltid tyckt att Uppsala spelar en bra fotboll och jag tycker att Uppsala spelar på en nivå som skulle hålla där uppe. Hela laget och klubben har ambitionerna att gå upp igen och jag vill bidra med de egenskaper jag har för att laget ska lyckas, säger Thörnkvist.

 

Nu väntar någon månads vila innan försäsongen drar igång i början av januari 2022. Thörnkvist ser framemot den kommande säsongen och hoppas kunna utveckla sig själv som fotbollsspelare samtidigt som laget uppnår sina mål.

- Jag ser mig själv som en ganska offensiv spelare som gillar att bryta motståndarnas linjer och hitta luckor genom deras backllinje. Jag ger allt över hela banan, men självklart vill man fortsätta att utveckla alla sidor hos en själv. Jag vill våga ta mycket initiativ och hitta kombinationer med mina medspelare som gör att vi ofta tar oss in i den tredje ytan. Förhoppningsvis får man även förtroende och får speltid så man kan hjälpa laget, jag vill utvecklas som fotbollsspelare och det här känns som rätt miljö för det, säger hon.

 

Uppsalas huvudtränare Jonas Valfridsson har som sagt haft koll på henne under månnga års tid och är glad över att Thörnkvist har skrivit på för Uppsala.

- Jag har ögonen på Wilma ända sedan hon spelade i Tranås för många år sedan. Jag är väldigt glad över att vi har lyckats knyta till oss henne. Jag är oerhört nöjd med vårt mittfält som känns väldigt spännande inför nästa säsong, säger Valfridsson.

 

Vi hälsar Wilma varmt välkommen till IK Uppsala Fotboll!

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av