SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Tyra Uppfeldt flyttas upp och får kontrakt med elitlaget!
2021-12-03 10:00
Tyra Uppfeldt. Foto - Fredrik Sund.

Vi är glada över att meddela att anfallaren Tyra Uppfeldt flyttas upp från den elitförberedande truppen och får kontrakt med elitlaget över 2022!

- Det känns jätteroligt att få möjligheten att ta steget upp till elitlaget, det ger mig väldigt bra förutsättningar för att fortsätta min utveckling som fotbollsspelare, säger Uppfeldt.

Anfallaren Tyra Uppfeldt, 18, har inför säsongen 2022 fått kontrakt med elitlaget i IK Uppsala Fotboll och flyttas därmed upp från den eliförberedande truppen. Hon har redan under den här säsongen fått spela med Uppsala i bland annat Svenska Cupen, och nu är det dags för henne att ta nästa steg i sin utveckling.

- Det känns jätteroligt att få möjligheten att ta steget upp till elitlaget, det ger mig väldigt bra förutsättningar för att fortsätta min utveckling som fotbollsspelare, säger Uppfeldt.

 

Tanken är att Uppfeldt ska träna med elitlaget och spela matcher med F19. På så sätt kommer hon att träna i en tuff och givande miljö och samtidigt få kontinuerlig speltid, ett upplägg som ska gynna hennes utveckling på sikt. Uppfeldt själv är nöjd med hur planen ser ut inför den kommande säsongen.

- Det känns som en bra kombination. För att utvecklas är det väldigt viktigt att både träna på en hög nivå och få kontinuerligt med speltid, så det här känns som en bra lösning för mig. Det är väldigt stor skillnad i nivå mellan att vara junior till att vara senior. Det är ett helt annat tempo och inställningen är helt annorlunda. På träningarna är kravbilden hög för att kunna prestera så bra resultat som möjligt i matcherna, så det här blir verkligen ett tillfälle för mig att utmana mig själv, säger hon.

 

Uppfeldt är bara 18 år men har redan gått igenom något av det tuffaste man kan göra som fotbollsspelare - en korsbandsskada.

- Jag kom tillbaka från korsbandsskadan 2019, men det är en lång process att bli återställd från en så omfattande skada. Det är många steg mellan att vara på gymmet till att slå en passning till att spela matcer, det är olika perioder man måste ta sig igenom och det är framför allt tufft mentalt. Jag har pratat med några av de som är korsbandssskadade nu och de känner samma känslor som jag gjorde när jag var skadad. Det positiva är att man uppskattar fotbollen på ett helt annat sätt nu än vad man gjorde innan, säger Uppfeldt.

 

Uppfeldt är en snabb forward med stor potential. Under kommande säsong kommer fokuset för henne att ligga på att utveckla spelförståelsen, och hon kommer att få göra det i ett lag som har siktet inställt på OBOS Damallsvenskan.

- Jag är en snabb forward med ett bra tillslag, när jag får till det kan jag ha ett väldigt bra skott. Jag och Jonas har pratat lite om vad jag behöver förbättra. Framför allt är det spelförståelsen och att kunna se situationer i ett tidigare läge, så det ser jag framemot att få arbeta på. Det känns väldigt roligt inför nästa säsong, lagbygget är ju i full gång och det känns som att vi kommer ha ett spännande lag. Viljan att gå upp till OBOS Damallsvenskan är stor och ambitionerna är höga, men det är någonting jag trivs med, säger Uppfeldt.

 

Huvudtränare Jonas Valfridsson ser positivt på att Uppfeldt lyfts upp till elitlaget och tror att hennes utveckling kommer att gynnas av den är träningsmiljön i det långa loppet.

- Vi lyfter upp Tyra för att ge henne möjligheter att utvecklas under säsongen. Hon är en spelare med potential som kommer gynnas av att träna i den här miljön, säger Valfridsson.

 

Vi hälsa Tyra varmt välkommen upp till elitlaget!

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av