SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Lägesuppdatering av spelartruppen
2021-11-26 07:20
Foto - Oscar Larsson.

Arbetet med truppbygget inför säsongen 2022 är i full gång och under de senaste veckorna har vi meddelat flera nyförvärv och spelare som har förlängt sina kontrakt. Tyvärr är det även några spelare som lämnar IK Uppsala Fotboll efter säsongen 2021.

Följande spelare lämnar IK Uppsala Fotboll:

Målvakter: Lina Lundqvist.

Försvarare: Ellen Toivio, Samantha Ammanuel, Jennifer Askebrand.

Mittfältare: Ida Strömblad, Thea Barkfeldt.

Anfallare: Isabella Mattsson, Ida Andersson Weidenberg.

 

Ellen Toivio kom till oss inför säsongen 2019 från Division 1-laget Mariebo IK. Hon har spelat tre säsonger i klubben där hon agerat både ytterback och yttermittfältare. Totalt blev det 76 matcher i Uppsalatröjan samt 14 mål för Toivio.

 

Lina Lundqvist anslöt till oss inför säsongen 2019 och kom då från IFK Kalmar. Hon har spelat tre säsonger i klubben som målvakt. Totalt blev det 56 matcher för Lundqvist i Uppsala.

 

Samantha Ammanuel kom till Uppsala inför höstsäsongen 2021. För Ammanuel blev det en halv säsong i Uppsala där hon har spelat som mittback. Totalt blev det 5 matcher i Uppsalatröjan.

 

Ida Strömblad anslöt till Uppsala inför säsongen 2020 och kom då från Kungsbacka DFF. Hon har spelat två säsonger i klubben som mittfältare, och totalt blev det 56 matcher och 8 gjorda mål för Strömblad i Uppsala.

 

Jennifer Askebrand kom till Uppsala inför säsongen 2021 och anslöt då från Luleå SK. Askebrand har slitit med en fotskada stora delar av säsongen och totalt blev det 8 macher i Uppsala för mittbacken Askebrand.

 

Thea Barkfeldt anslöt till Uppsala inför säsongen 2018. Totalt har mittfältaren spelat 66 matcher i Uppsalatröjan under sina fyra år i klubben.

 

Isabella Mattsson kom till Uppsala inför säsongen 2021 och anslöt då ifrån Åland United. Hon spelade 24 matcher i Elitettan under året och stod för fyra mål framåt i sin roll som anfallare.

 

Ida Andersson Weidenberg lyftes upp i elitlaget inför säsongen 2021. Anfallaren spelade några matcher med Uppsala under försäsongen men det blev tyvärr inga framträdanden i Elitettan under året.

 

Vi tackar er alla för er tid i IK Uppsala Fotboll och önskar er ett stort lycka till framöver, både på och utanför planen!

 

(Antalet matcher är räknat på spelade tävlingsmatcher i Elitettan, OBOS Damallsvenskan, Svenska Cupen samt Svenska Spel F19 Norra)

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av