SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Rikard Östergren kliver upp på heltid inom IK Uppsala Fotboll!
2021-11-27 10:00
Rikard Östergren.

Elitlagets assisterande tränare Rikard Östergren kliver upp på en heltidsanställning från och med den 1 januari 2022! Han kommer att kombinera arbetet som assisterande tränare för elitlaget med att vara instruktör på NIU & LIU på Celsiusskolan.

Rikard Östergren klev in som assisterande tränare för elitlaget inför den här säsongen och har tillsammans med huvudtränaren Jonas Valfridsson lett IK Uppsala Fotboll under säsongen 2021. Under säsongen har han fortsatt sin anställning på Brand Communication, men från och med 1 januari 2022 kliver han in på heltid i IK Uppsala Fotbolls organisation.

- För mig personligen ska det bli otroligt roligt att få fokusera 100% på fotbollen. Det är någonting som jag alltid har velat, men jag hade kanske inte förväntat mig att det skulle gå såhär fort. Under det här året har jag mest varit med kring träningar och matcher samt förberedelser inför dessa, men nu kommer jag att kunna vara delaktiv på ett helt annat sätt. Jag kommer framför allt att få mycket mer tid till att stötta Jonas med analys och scouting, så det känns väldigt roligt att få kliva in i den här rollen "på riktigt". Det har gått väldigt snabbt och jag är väldigt glad över att jag har fått den här möjligheten samt att jag tog chansen när den dök upp, säger Östergren. 

 

Östergren kommer att kombinera arbetet som assisterande tränare för elitlaget med att även vara instruktör för NIU och LIU på Celsiusskolan.

- Det känns väldigt kul att få kliva in på Celsiusskolan och arbeta med NIU och LIU. På skolan kan man jobba lite mer på individuell nivå och fokusera på tekniska detaljer som just den spelaren behöver träna på. Det är också roligt att arbeta med unga spelare då man kan se utvecklingen väldigt snabbt när de har börjat arbeta med vissa bitar. Det blir också väldigt praktiskt om de tjejerna senare börjar spela i elitförberedande truppen eller i elitlaget. Då har man redan en relation och känner varandra, och det kan skapa en trygghet för spelarna som är väldigt viktigt. Steget från ungdomsfotbollen till eliten kan kännas väldigt stort och då är det en trygghet om det finns personer i organisationen som de redan känner sen tidigare, utvecklar Östergren.

 

Östergren kom sagt till Uppsala inför säsongen 2021 och årets som har gått har varit hans första tränarerfarenhet på elitnivå. Det nära samarbetet med huvudtränare Jonas Valfridsson har gjort att Östergren har fått ta del av många nyttiga kunskaper och erfarenheter, någonting som han värderar väldigt högt.

 - Vi ska sätta oss ner under den här veckan och sätta en mer detaljerad plan över hur arbetsfördelningen kommer att se ut, men framför allt kommer mitt fokus att ligga på analys och scuting av moståndarna. Jag tycker att samarbetet med Jonas fungerar skitbra. För min egen del så känner jag att jag lär mig otroligt mycket av honom och av hans ledarskap, han är väldigt prestigelös och delar gärna med sig av sina kunskaper. Jag trivs även väldigt bra med "Bylle" (Jonas Bylund, målvaktstränare) och de övriga i tränarteamet så det känns roligt att få fortsätta arbeta med dem, berättar han.

 

För spelarna i elitlaget kommer Östergrens heltidsanställning framför allt öppna upp möjligeten för fler individuella samtal och mer personlig feedback och analys.

- Det är positivt för spelarna då jag kommer att kunna vara ännu mer detaljerad i tränarskapet. Vi kan arbeta mer med spelarna en och en med personliga samtal, klipp och feedback till exempel. Så det här kommer att vara en förbättring både för oss tränare och för spelarna, säger Östergren.

 

Uppsala kommer ifrån en jobbig säsong med många skador och där man tappade platsen upp till OBOS Damallsvenskan i den sista omgången. Östergren berättar att det finns en stor motivation att ta revansch bland både spelarna och ledarna i klubben.

- Jag har stora förväntingar på nästa säsong. Det finns en stor revanschlusta både bland oss tränare och bland spelarna i laget efter den här säsongen som har varit, och vi kommer att ge 100% för att ta oss upp i OBOS Damallsvenskan. Redan nu har vi idéer och tankar som vi vill förverkliga spelmässigt och det kommer att krävas ett hårt jobb av oss alla, men jag ser väldigt mycket framemot det! avslutar Östergren.

 

Vi ser framemot att få ha Rikard på heltid inom IK Uppsala Fotboll!

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av