SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Inför: Gamla Upsala SK - IK Uppsala Fotboll (Svenska Cupen)
2021-08-31 17:30
Foto - @fotoogonblicket.se

Det väntar ett spännande derby under onsdagskvällen! IK Uppsala Fotboll kliver in i Svenska Cupen och ställs mot Division 1-laget Gamla Upsala SK på Studenternas IP. Vinnaren i matchen avancerar till omgång 3 där de damallsvenska lagen kommer in, och segrarna i omgång 3 går i sin tur vidare till gruppspelet som spelas våren 2022.

Lagen känner varandra väl då flera spelare i GUSK har spelat i Uppsala under tidigare säsonger. GUSK har i år gått som tåget i Division 1 Norra Svealand och leder just nu serien med tre poäng före tabelltvåan Sandvikens IF. Vinnaren i serien avancerar till ett gruppspel med ett avancemang till Elitettan i potten. Uppsala ligger i sin tur tvåa i Elitettan och är i allra högsta grad inblandade i kampen om de tre damallsvenska direktplatserna. Två lag med starka säsonger bakom sig, vilket bäddar för en spännande match på Studenternas IP under onsdagskvällen.

- En cupmatch är alltid speciell eftersom det är vinna eller försvinna, så vi kommer självklart att vilja vinna den här matchen. et blir som vilken match som helst, och Gusk är ett bra lag med många duktiga spelare som har spelat på den här nivån tidigare. Det kommer att bli en kul match! säger Uppsalas lagkapten Agnes Nyberg inför matchen.

 

I senaste matchen i Elitettan mot Borgeby fick Nyberg, som vanligtvis huserar på mittfältet, vikariera som mittback då Sofia From var avstängd. Det var ett vinnande koncept då Uppsala vann komfortabelt med 5-0, och Uppsala ställdes inte mot några större farligheter bakåt förutom några fåtala kontringar. Uppsala hade ett stort bollinnehav matchen igenom vilket gjorde att Nyberg kunde utnyttja sin fina passningsfot i uppspelsfasen. Framför allt assisterade hon till Ellen Toivios 3-0-mål med en fin djupledsboll, och Nyberg tyckte att det var roligt att testa på en ny position.
- Det var nytt för mig, men det var kul att spela där. I vissa matchbilder när vi äger mycket boll i uppspelen som vi gjorde mot Borgeby så passar det mig bra, säger Nyberg själv.

 

Uppsala har i augusti haft ett ganska intensivt matchschema, och även den här veckan blir det dubbla matcher för laget. För spelarna blir återhämtningen otroligt viktig för att orka prestera på topp. I senaste matchen mot Borgeby kunde man även genomföra många byten och därmed vila några spela, och ett smart matchande i kombination med att några spelare har kommit tillbaka från skador är också en nyckel för Uppsala.
- Det är viktigt att vi håller oss fräscha, att vi är noga med vår återhämtning och tänker till kring matchandet. Vi har några spelare som har kommit tillbaka från skador och det är väldigt viktigt för oss, avslutar Nyberg.

 

Svenska Cupen - Omgång 2

Gamla Upsala SK - IK Uppsala Fotboll
Onsdag 1 september, 18.30

Studenternas IP
 

Du kan även se matchen på UNT. Gamla Upsala SK är arrangerade lag och vi hänvisar frågor om biljetter till matchen till dem.


Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av