SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Dyrköpt poäng hemma mot Morön BK
2021-08-22 19:20
Maria Poli fick utgå tidigt med en befarad knäskada. Foto - Tobbe Bengtsson.

IK Uppsala Fotboll fick med sig en poäng hemma mot toppkonkurrenten Morön BK efter 2-2 (1-0). Uppsala hade ledningen med 2-0 men Morön tog sig tillbaka i matchen efter två fina avslut av Arianna Veland. Gästerna hade även chansen att ta hem matchen på stopptid när man fick straff, men Veland slog straffen utanför och matchen slutade oavgjort. Tyvärr fick även Uppsala med sig en utvisning på mittbacken Sofia From samt en befarad knäskada på anfallaren Maria Poli, så poängen visade sig bli mycket kostsam för hemmalaget.

Uppsala fick annars en drömstart på matchen med ett ledningsmål redan i den 4:e minuten. Lina Thoreson fångade upp en dålig passning från Morön och sedan följde ett klapp-klapp-spel med firma Thoreson - Maria Poli - Isabella Mattsson - Ida Strömblad, och Strömblad kunde avsluta och ge Uppsala ledningen.

     Tyvärr skulle Uppsala åka på en rejäl smäll bara några minuter senare. Poli, som har stått för tre mål på tre matcher fram tills idag, kom in sent i en duell, fastnade med foten i gräset och vred till knät. Poli vred sig av smärtor på planen och fick ledas av planen och färdas direkt till akuten. Än så länge har vi inga klara besked om omfattningen av skadan, istället väntar vidare undersökningar i veckan för Poli. Uppsala hade svårt att återhämta sig efter skadesmällen och såg stressat ut, men lyckades trots detta hålla nollan halvleken ut. 

 

Hemmalaget fick en drömstart även på den andra halvleken då Isabella Mattsson utökade ledningen till 2-0 efter ett fint förarbete av Ellen Toivio och Marika Bergman Lundin. Reduceringen från Moröns sida kom bara några minuter senare efter slarv i Uppsalaförsvaret, och det gav gästerna en väg in i matchen. Morön fortsatte att skapa chanser och 2-2 kom med drygt 25 minuter kvar att spela. Resten av halvleken blev svängig åt båda hållen men där det var Uppsala som skapade de vassaste chanserna. Det syntes på Uppsala att man var slitna efter en period av intensivt matchschema. På stopptid fick Morön ett drömläge att ta hem segern då Sofia From drog på sig en frilägesutvisning och gästerna fick straff. Arianna Veland hade chansen att göra hattrick för Morön men drog straffen långt utanför och matchen slutade 2-2.

 

Nästa match i Elitettan för Uppsala blir lördagen den 28 augusti borta mot Borgeby FK. I och med det röda kortet är även Sofia From avstängd i den matchen.

 

IK Uppsala Fotboll 2-2 (1-0) Morön BK

1-0 (4´) Ida Strömblad

2-0 (51´) Isabella Mattsson

2-1 (55´) Arianna Veland

2-2 (63´) Arianna Veland

 

Startelva från vänster:
Sandra Jakobsen (MV)
Ellen Toivio - Ellen Arbman Hansing - Sofia From - Beatrice Gärds (84´)
Agnes Nyberg (K) - Marika Bergman Lundin
Lina Thoreson (70´) - Isabella Mattsson - Ida Strömblad
Maria Poli (15´)
 
Avbytare: Lina Lundqvist (MV), Moa Öhman (15´), Hanna Persson (70´), Julia Ragnarsson (84´), Wilma Nyberg.
 
Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av