SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Inför: Sundsvalls DFF - IK Uppsala Fotboll
2021-08-17 12:00
Isabella Mattsson. Foto - Tobbe Bengtsson.

Matcherna duggar tätt just nu för IK Uppsala Fotboll i Elitettan. Redan imorgon är det dags för nästa match, denna gång är det den uppskjutna matchen från omgång 9 borta mot tabelltolvan Sundsvalls DFF. Uppsala kommer rejält revanschsugna från 0-0-matchen senast mot Bollstanäs SK och hoppas kunna studsa tillbaka direkt och få med sig tre nya poäng hem.

Matchen mellan Sundsvall och Uppsala skulle egentligen ha spelats i den nionde omgången, men då matchdatumet krockade med U23-landslagets landslagssamling så togs beslutet att matchen skulle skjutas upp. Nu är det äntligen dags för den att spelas och avsparken går på onsdagskvällen klockan 18.00.

- Jag ser mycket framemot en ny match, jag har aldrig mött Sundsvall förut så det blir kul med ett nytt motstånd för egen del. Jag förväntar mig en tuff match, som vi sett tidigare så finns det inga lätta motstånd och ingenting kommer gratis. Jag har en bra känsla inför matchen, så länge vi fokuserar på vårt eget spel och når upp till vår egen standard ser det lovande ut! säger Uppsalas anfaller Isabella Mattsson inför matchen.

 

Uppsala kommer senast ifrån en frustrerande 0-0-match borta mot Bollstanäs SK i lördags. Uppsala styrde matchen från start till mål men hade svårt att skapa chanser, och efteråt var man extremt besvikna över både domarinsatsen och sin egna prestation. Under dagarna som gått efter har man försökt att skaka av sig den insatsen och flytta fokus framåt mot matchen mot Sundsvall.

- Förra matchen var en stor besvikelse under svåra förhållanden. Jag tycker att vi kontrollerade vad vi kunde kontrollera och kämpade som ett lag. I och med att nästa match kommer så pass tätt inpå så släppte vi matchen ganska direkt och valde att titta framåt tillsammans och fokusera på nästa uppgift, säger Mattsson.

 

För Uppsala blir det under denna vecka dubbla matcher - först den på onsdag borta mot Sundsvall följt av hemmamatchen mot Morön BK på söndag 14.00. Bortamatchen mot Sundsvall innebär även en lång resa vilket gör att spelarna måste vara extra noggranna med återhämtningen, både fysiskt och mentalt.

- Två matcher denna vecka gör att återhämtningen blir otroligt viktig. Dels att fysiskt förbereda kroppen så bra som möjligt men även att ladda om mentalt. Vi kommer återigen att behöva ta oss an detta tillsammans, lyfta upp och stärka varandra både på och utanför planen, säger Mattsson.

 

Elitettan - Omgång 9 (uppskjuten match)

Sundsvalls DFF - IK Uppsala Fotboll
Onsdag 18 augusti, 18.00

NP3 Arena
 

Du kan även se alla våra matcher i Elitettan både på UNT och på SportExpressen Play.

Se Sundsvalls DFF - IK Uppsala Fotboll på SportExpressen Play!

Se Sundsvalls DFF - IK Uppsala Fotboll på UNT! 


Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av