SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Samantha Ammanuel klar för IK Uppsala Fotboll!
2021-07-23 10:00
Samantha Ammanuel, 22, har skrivit på för IK Uppsala Fotboll.

Vi är glada över att kunna meddela att Sammantha Ammanuel, 22, har skrivit på för IK Uppsala Fotboll!

- Uppsala har väldigt bra förutsättningar och allting kring klubben och arenan är väldigt professionellt. Jag har fått ett bra intryck av Uppsala och av Jonas, så det här känns helt rätt för mig. Jag är väldigt peppad och taggad på den här hösten, säger Ammanuel.

22-åriga Samantha Ammanuel ansluter till Uppsala inför höstsäsongen och kommer senast från flertalet säsonger i AIK. Under veckan har hon träffat Jonas Valfridsson och fått en rundtur på Studenternas IP, och nu har hon skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.

- Det känns väldigt roligt att komma till Uppsala! Jonas hörde av sig så jag träffade honom och fick se arenan. Uppsala har väldigt bra förutsättningar och allting kring klubben och arenan är väldigt professionellt. Jag har fått ett bra intryck av Uppsala och av Jonas, så det här känns helt rätt för mig. Jag är väldigt peppad och taggad på den här hösten, säger Ammanuel.

 

Ammanuel kommer att användas som mittback alternativt ytterback i Uppsalas försvarslinje. Hon har mött Uppsala många gånger under åren i AIK och hon har bra koll på laget och hur de vill spela.

- Jonas presenterade hur Uppsala spelar och hur man vill bygga upp sin fotboll, och kände att jag absolut passade in i den bilden. Jag har ju mött dom flera gånger de senaste åren så jag har ganska bra koll på dem. Jonas vet vad för spetsegenskaper jag har så jag litar på att han kommer hitta sätt för mig att använda dem på planen, säger Ammanuel.

 

De spetsegenskaper hon pratar om är framför allt snabbheten och spelförståelsen.

- Jag är en snabb back som gillar att vara med i speluppbyggnaden. Jag har bra spelförståelse och trivs med att fördela bollarna från backlinjen, säger Ammanuel.

 

Ammanuel är Uppsalas tredje värvning under sommarfönstret och hon vill vara med och genomföra det som hela klubben satsar på - en återkomst till OBOS Damallsvenskan.

- Vi behöver vara ödmjuka inför höstsäsongen. Det som har varit är historia och vi kommer hela tiden behöva vara noggranna med att fokusera på nästa match. Uppsala ska fortsätta vara ett bollförande lag och jag vill vara med på den resan och stärka försvarsspelet. Jag är här för att konkurrera och för att hjälpa laget i toppen av Elitettan så att Uppsala kan ta sig tillbaka till OBOS Damallsvenskan, avslutar hon.

 

Vi hälsar Samantha varmt välkommen till IK Uppsala Fotboll!

 

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av