SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Förlust i vårsäsongens sista match
2021-07-12 08:00
Foto - Tobbe Bengtsson.

IK Uppsala Fotboll fick inget roligt slut på vårsäsongen då man förlorade borta mot Jitex Mölndal BK med 2-1 (2-0). Trots att Jitex spelade med en utespelare som målvakt de sista tjugo minuterna lyckades inte Uppsala reducera, och man fick resa hem från Göteborg med en tung förlust i bagaget.

Uppsala hade som förväntat mest bollinnehav matchen igenom men man hade svårt att skapa de riktigt vassa chanserna framåt. Istället kunde Jitex Stinalisa Johansson ge hemmalaget ledningen efter tjugo minuter efter ett fint placerat skott utifrån. Jitex tog med sig energin från målet och hade efter det en fin period i matchen där man även lyckades utöka ledningen genom Alexandra Hellekant. Uppsala såg inte alls ut som sig själva och fick gå till pausvila med 0-2-ledning att försöka ta ikapp.

 

Uppsala genomförde sina första byten i matchen med knappa halvtimmen kvar att spela då Thoreson och Öhman kom in istället för Persson och Olsson, och bara några senare låg reduceringen i nät. Thoreson tog sig runt på högerkanten och slog in ett inlägg nära första stolpen, bollen gick sedan via en Jitexförsvarare och in i mål. 

    Uppsala fick även en gyllene chans att kvittera då Jitex målvakt skadade sig och tyvärr tvingades utgå. Hemmalaget hade ingen reservmålvakt på bänken, istället fick en utespelare dra på sig målvaktshandskarna och ställa sig i målet. Trots detta lyckades inte Uppsala skapa några större farligheter och Jitex kunde ta hem matchen med 2-1.

 

Uppsala halkar i och med förlusten ner till en fjärdeplats i en mycket jämn toppstrid med en match mindre spelad. Nu är det dags för sommaruppehåll och nästa match för Uppsala blir den 7 augusti hemma mot Älvsjö AIK på Studenternas IP klockan 15:00.

 

Detta var också Beata Olssons sista match i Uppsalatröjan. Olsson åker nu över till USA för att fortsätta sina studier på college. Vi tackar Olsson för de 9 matcher hon hann spela i Uppsala under vårsäsongen och önskar henne all lycka till på collegeäventyret!

 

Jitex Mölndal BK 2-1 (2-0) IK Uppsala Fotboll

1-0 (20`) Stinalisa Johansson

2-0 (29´) Alexandra Hellekant

2-1 (64´) Lina Thoreson (självmål)

 

Startelva från vänster:
Isabelle Granlund (MV)
Ellen Toivio - Ellen Arbman Hansing - Sofia From - Beatrice Gärds 
Marika Bergman Lundin - Agnes Nyberg (K)
Ida Strömblad - Isabella Mattsson - Hanna Persson (61´)
Beata Olsson (61´)
 
Avbytare: Lina Lundqvist (MV), Moa Öhman (61´), Thea Barkfeldt, Angelina Thoreson (61´), Julia Ragnarsson.
 
Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av