SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Inför: Jitex Mölndal - IK Uppsala Fotboll
2021-07-08 15:00
Foto - Tobbe Bengtsson

Det är dags för vårsäsongens sista seriematch för IK Uppsala Fotboll under lördagen. Man beger sig till Götebog för att ta sig an tabelltian Jitex Mölndal med avspark 15.00.

Matcherna har avverkat varandra under de senaste månaderna och vi är redan framme vid sommaruppehållet. Det är endast en match kvar innan man får gå på lite efterlängtad vila, och för Uppsalas del väntar en resa ner till Göteborg för match mot Jitex Mölndal.

- Det ska bli kul att få revansch från förra helgen så det är en match som är viktig för oss. Vi vill få med oss en bra känsla från Göteborg för att sedan kunna gå på en skön ledighet, säger Uppsalas yttermittfältare Lina Thoreson inför matchen.

 

Precis som Thoreson nämner så hade man en tuff match förra helgen där man förlorade hemma mot IFK Kalmar med 2-3 (0-3) efter framför allt en svag första halvlek. Uppsala forcerade för att komma ikapp i den andra halvleken, men uppförsbacken var för stor. Uppsala var rejält besvikna efteråt, men den insatsen har man lagt bakom sig. 
- Vi har inte funderat så mycket på den matchen, utan vi har gått vidare och fokuserar på nästa match istället. Det finns ingen anledning att gräva ner oss utan det finns många fler poäng att ta framöver, säger Thoreson.

 

Jitex ligger på en tiondeplats i tabellen och man kommer från en tuff match i den förra omgången när man förlorade borta mot Mallbackens IF Sunne med hela 7-1. 
- Vi har kollat lite på dem i veckan men vi fokuserar mer på vad vi själva ska göra. Både det vi ska förbättra för vår utveckling men också vad vi behöver göra för att plocka 3 nya poäng, säger Thoreson.

 

Uppsala ligger inför omgång 13 på en andraplats i tabellen, fyra poäng bakom serieledande Umeå IK. Uppsala är i högsta grad med i kampen om de damallsvenska kvalplatserna och har stått för en bra vårsäsong, men trots det finns det fortfarande bitar som man vill fortsätta utveckla.
- Jag tycker att vi har gjort det bra, det finns både positiva och negativa saker att ta med sig som vi kommer kolla vidare på efter ledigheten. Men vi ligger tvåa i tabellen och det ska vi vara nöjda med, utan att för den sakens skull bli bekväma, säger Thoreson.

 

Omgång 13

Jitex Mölndal - IK Uppsala Fotboll
Lördag 10 juli, 15.00

Åbyvallen Konstgräs

 

Du kan även se alla våra matcher i Elitettan både på UNT och på SportExpressen Play.

Se Jitex Mölndal - IK Uppsala på SportExpressen Play!

Se Jitex Mölndal - IK Uppsala på UNT! 


Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av