SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Persson både målskytt och utvisad i segern mot Alingsås
2021-04-24 19:30

IK Uppsala Fotboll bärgade andra raka segern i Elitettan efter en 0-1-seger borta mot Alingsås FC United. Hanna Persson spelade huvudrollen då hon gjorde matchens enda mål i den 36:e minuten men också blev utvisad med c:a 20 minuter kvar, men Uppsala redde ut situationen och fick med sig tre poäng hem från Alingsås.

Matchens enda mål kom med c:a tio minuter kvar av den första halvleken. Isabella Mattsson skickade in bollen i straffområdet mot Beata Olsson som inte fick iväg något avslut. Istället kunde Hanna Persson kasta sig fram och peta in bollen som sakta rullade in längs den vänstra stolpen och in i mål.

- Det var en väldigt svårspelad match på grund av underlaget. Det var väldigt svårt att rulla boll på det sättet vi brukar och vill göra . Men jag upplevde att det var en krigarmatch med väldigt mycket närkamper och där vi jobbar väldigt hårt tillsammans, säger Uppsalas yttermittfältare Hanna Persson.

 

Matchen blev svårspelad då naturgräsplanen på Mjörnvallen var oerhört studsig, vilket gjorde att de inte bjöd på något vidare skönspel från något av lagen.

- Som sagt så var det en väldigt svårspelad match, det var svårt att rulla boll och få kontroll på bollen. Bollen studsade väldigt mycket mer än vad den brukar göra., säger Persson.

 

Persson skulle komma att bli huvudperson även i den andra halvleken. Med tjugo minuter kvar att spela gick Persson in med en hög spark i en duell med en Alingsåsspelare, och domaren drog upp det röda kortet.

- Just där och då i situationen var jag väldigt förvirrad men efter att ha kollat på klippet flera gånger tycker jag inte att det är rött kort. Domaren bedömer att jag träffar motståndaren i huvudet med hög spark men jag träffar henne i magen. Det var väldigt olyckligt och tråkigt tycker jag, säger Persson själv om situationen.

 

Uppsala fick spela de sista tjugo minuterna av matchen med en kvinna mindre på planen, och Alingsås flyttade upp laget och gick för en kvittering. Uppsala stod emot bra och Lina Lundqvist klev fram och räddade de få chanser som hemmalaget skapade, och gästerna kunde få med sig tre viktiga poäng med sig hem till Uppsala. För Persson var det en nervös väntan i omklädningsrummet innan hon lättat kunde höra slutsignalen ljuda.

- Jag var tvungen att gå in i omklädningsrummet direkt och det var såklart väldigt jobbigt och nervöst. Man vill ju aldrig lämna sitt lag i skiten och det är väl lite den känslan man får direkt när sånt här händer. Väl inne i omklädningsrummet kunde jag inte kolla på matchen för att jag var så nervös så jag bad Jennifer (Askebrand) att uppdatera mig. Det var nog de längsta 20 minuterna i mitt liv, berättar Persson.

 

Segern var Uppsalas andra raka i Elitettan och man står nu med full pott efter de två första omgångarna. Målskytten Persson var väldigt glad efteråt men framför allt var hon stolt över hur laget hanterade avslutningen med en kvinna mindre på planen.

- Det var såklart väldigt kul att få göra mål men framförallt ännu roligare och viktigare att vi vinner matchen. Jag är stolt över att laget inte släpper in något mål när vi spelar med en man mindre i slutet. En väldigt skön vinst efter en så pass svårspelad match på dåligt underlag. Känslan är bara go nu och det känns bra att vi fått en bra start på säsongen! avslutar Persson.

 

Nästa match i Elitettan för Uppsala blir söndagen den 2 maj hemma på Studenternas IP mot Bollstanäs SK med avspark 15.00.

 

Alingsås FC United 0-1 (0-1) IK Uppsala Fotboll

 
Startelva från vänster:
Lina Lundqvist (MV)
Ellen Toivio - Sofia From - Ellen Arbman Hansing - Beatrice Gärds
Agnes Nyberg (K) - Marika Bergman Lundin
Ida Strömblad (76´) - Isabella Mattsson (70´) - Hanna Persson (utvisad 71´)
Beata Olsson
 
Avbytare: Isabelle Granlund (MV), Hanna Gunnarsson, Julia Ragnarsson (76´), Agnes Dahlström (70´), Moa Öhman 
 
Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av