SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Inför: Alingsås FC - IK Uppsala Fotboll
2021-04-23 15:00
Foto - Oscar Larsson.

Det är dags för årets första bortamatch i Elitettan för IK Uppsala Fotboll när man under lördagseftermiddagen tar sig an Alingsås FC United. Uppsala har vind i seglen efter premiäresegern mot Lidköping och laddar nu för att fortsätta på det spåret.

Under fredagseftermiddagen satte sig laget i spelarbussen för att göra den långa resan ner till Alingsås. Omgång två väntar i Elitettan och förutom att det är den första bortamatchen i serien för laget så är det även första matchen på nanturgräs.

 - Det kommer att bli en spännande match, det är ju första matchen på naturgräs för oss. Alingsås är ett fysiskt lag och jag har ett par gamla lagkompisar som spelar i laget vilket alltid är kul, säger Marika Bergman Lundin inför matchen.

 

Uppsala har goda känslor med sig efter 4-1-segern i preimären förra helgen mot Lidköping, och man hoppats att man kan bygga vidare på det inför fortsättningen av Elitettan.

- Vi har skön stämning i laget, det är alltid gött att vinna premiärer. Det ger alltid en extra god känsla inför kommande matcher att ha en seger i bagaget, säger Bergman Lundin.

 

Alingsås förlorade sin premiärmatch borta mot Morön BK med 1-4 och ifjol slutade laget på en sjundeplats i Elitettan. För Uppsalas del gäller det att man tar tag i matchen från start för att man ska kunna ta tre nya poäng.

- Vi ska följa matchplanen och styra matchen åt de hållet vi vill ha den. Lyckas vi med det så tar vi med oss en seger hem, avslutar Bergman Lundin.

 

Du kan se alla våra matcher i Elitettan både på UNT och på SportExpressen Play.

Se Alingsås - IK Uppsala på SportExpressen Play!

Se Alingsås - IK Uppsala på UNT!

 

Elitettan - Omgång 2
Alingsås FC United - IK Uppsala Fotboll
Lördagen den 24 april, 15.00

Mjörnvallen
 
(Bli en del av vår digitala publik genom att köpa stödbiljetter! Swisha 50 kr eller valfri summa till 123 084 9216, så kan vi tillsammans fylla läktaren!)
 
Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av