SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Lagkapten Nyberg redo för seriepremiär!
2021-04-15 21:00
Lagkapten Agnes Nyberg. Foto - Tobbe Bengtsson.

Det har äntligen blivit dags för seriepremiär i Elitettan 2021! På lördag 15.00 kliver IK Uppsala Fotboll in i serien när man tar emot fjolårselvan Lidköpings FK hemma på Studenternas IP.

- En seriepremiär är alltid en seriepremiär och vi kommer göra allt för att ta tre poäng, säger lagkapten Agnes Nyberg.

Uppsalas uppladdning inför seriepremiären har dock varit allt annat än optimal. Förra veckan pausades verksamheten på grund av fall av covid-19, och det är först i början av den här veckan som laget har varit tillbaka i träning igen.

- Stämningen i laget är ändå bra trots allt som har hänt! Vi har fått till en bra träningsvecka, folk är tillbaka och vi har kunnat jobba på det vi behöver för att vara så förberedda som möjligt inför helgen. Vinsten senast mot Älvsjö var en bra prestation och den har givit oss ett bra "go" och självförtroende i vårt spel, säger lagkapten Agnes Nyberg.

 

Motståndare i premiären är Lidköpings FK som slutade på en elfteplats i Elitettan ifjol med totalt 26 inspelade poäng. Nyckeln i lördagens premiärmatch mot Lidköpings FK för Uppsala blir att man fortsätter att vara bestämda i sitt spel och att man lyckas hålla tempot uppe matchen igenom.
- En seriepremiär är alltid en seriepremiär och vi kommer göra allt för att ta tre poäng. Det kommer var viktigt att vi är rejäla och att vi spelar med ett högt tempo, säger Nyberg.

 

För Agnes Nyberg blir 2021 den tredje säsongen i rad som hon får äran att bära kaptensbindeln för IK Uppsala Fotboll. Trots att hon endast är 20 år gammal (fyller 21 år på måndag) så har hon många års erfarenhet av spel på högsta nivå, både i klubblag och i landslag, och hon är en viktig ledargestalt för det här laget.
- Det känns jättekul att fortsatt ha det förtroendet. Jag har varit i klubben länge och har erfarenhet från avancemang till OBOS Damallsvenskan tidigare, så jag hoppas att jag kan bidra med det på ett så bra sätt som möjligt, säger Nyberg.

 

Vad kan man då förvänta sig av IK Uppsala Fotboll anno 2021? Förutom ett hårt jobb siktar laget på att spela en effektiv och vägvinnande fotboll som förhoppningsvis ska ta dem högt upp i tabellen.
- Vi kommer vara ett lag som spelar en bra och matchvinnande fotboll. Det är vad vi jobbar efter varje dag och kommer att fortsätta jobba med under hela säsongen, avslutar Nyberg.

 

Matchen mot Lidköpings FK kommer att spelas utan publik på grund av de restriktionerna som råder. Däremot kan du se alla våra matcher i Elitettan både på UNT och på SportExpressen Play.

Se IK Uppsala - Lidköping på SportExpressen Play!

Se IK Uppsala - Lidköping på UNT!

 

Elitettan - Omgång 1
IK Uppsala Fotboll - Lidköpings FK
Lördagen den 17 april, 15.00

Studenternas IP
 
(Bli en del av vår digitala publik genom att köpa stödbiljetter! Swisha 50 kr eller valfri summa till 123 084 9216, så kan vi tillsammans fylla läktaren!)
 
Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av