SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Inför: Umeå IK - IK Uppsala Fotboll (Svenska Cupen)
2021-03-19 12:00
Originalfoto - Oscar Larsson.

Gruppspelet i Svenska Cupen fortsätter och under lördagen ställs IK Uppsala Fotboll mot seriekollegan Umeå IK på bortaplan. Laget sätter sig i spelarbussen redan under fredagen för att göra den långa resan upp till Umeå.

Lagen har följts åt de senaste säsongerna då man båda gick upp till OBOS Damallsvenskan 2019 men gemensamt degraderades till Elitettan hösten 2020. Under säsongen i OBOS Damallsvenskan möttes dem två gånger och vann varsin match, så det är två välbekanta seriekollegor som ställs mot varandra under lördagen.

- Vi hade precis en bra morgonträning med högt tempo och mycket aggressivitet som vi självklart ska ta med oss in i matchen imorgon. Det har överlag varit bra träningar hela veckan där vi fått med oss lite glädje också som jag kanske tycker har saknats. Det ska jag och vi som lag ta med oss nu i denna 8 timmars bussresa och även ut på planen imorgon, säger Uppsalas mittfältare Ida Strömblad.

 

Umeå inledde gruppspelet med att ta tre poäng borta mot Morön BK förra helgen, en match som man vann övertygande med klara 4-0 efter ha haft spelövertaget matchen igenom. Uppsala däremot åkte på en 0-4-förlust borta mot Djurgården, men spelmässigt sett så var ändå den matchen ett steg framåt för laget.

- Jag ser det som en riktigt bra och tuff andra tävlingsmatch för säsongen, där vi återigen prövas och förhoppningsvis ser hur vi har utvecklat oss. Jag tycker vi har tagit kliv som lag de senaste veckorna fastän att resultatet inte var med oss den senaste matchen, säger Strömblad.

 

Uppsala sätter sig i bussen redan under fredagen för att göra den 8 timmar långa resan upp till Umeå. En så lång bortamatch ger en lite speciell uppladdning och det gäller att hitta rätt och kunnda tagga till när domaren väl blåser igång.

- Det är svårt att svara på redan på förhand, men jag tycker att det känns helt okej hittills. Jag är revanschsugen från förra året och försöker hela tiden hitta en bra känsla för både mig och laget och få ut våra maxprestationer i varje träning och match. Sen hoppas jag vi får lite mer resultat med oss i år än vi fått tidigare, avslutar Strömblad.

 

Matchen mot Umeå IK kommer att spelas utan publik på grund av de restriktionerna som råder.

 

Svenska Cupen, Grupp 4
Umeå IK - IK Uppsala Fotboll
Lördagen den 20 mars, 14.00
Umeå Energi Arena
 
(Bli en del av vår digitala publik genom att köpa stödbiljetter! Swisha 50 kr eller valfri summa till 123 084 9216, så kan vi tillsammans fylla läktaren!)
 
Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av