SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Kärt återseende när Bollstanäs gästar Uppsala
2021-02-19 14:00
IK Uppsala Fotbolls mittback Sofia From. Foto - Oscar Larsson
IK Uppsala Fotbolls andra träningsmatch för säsongen väntar under lördagen då man tar emot Bollstanäs SK hemma på Studenternas IP klockan 13.00. Vi sänder även denna träningsmatch via Spiideo Play!
- Vi har haft en tuff och bra träningsvecka så det ska bli härligt med en ny träningsmatch! Vi har jobbat med många delar i spelet under veckan som vi hoppas på att kunna få ut på matchen, så jag hoppas att vi kan få se lite resultat av det. Träningsmatcherna är viktiga för oss under försäsongen, det är där vi kan slipa på vårt spel och det vi vill göra på planen, så det ska bli roligt, säger Uppsalas mittback Sofia From.

Uppsala spelade första träningsmatchen för säsongen förra helgen när man tog emot Älvsjö AIK, en match som slutade 1-1. I den matchen genomförde Uppsala hela sju byten och bytte även spelsystem i halvtid, där samtliga uttagna spelare fick speltid. Spelmässigt lämnade framför allt den andra halvleken en del att önska för Uppsalas del, och From hoppas att man kan få till spelet på ett bättre sätt mot Bollstanäs.
- Vi kunde ändå ta med oss mycket från matchen sist mot Älvsjö. Vi har pratat mycket om våra beteenden på planen och om vårt försvarsspel i olika situationer, så vi hoppas kunna se en utveckling i detta i morgondagens match, säger From.

Bollstanäs slutade på en niondeplats i Elitettan ifjol och detta blir lagets första träningsmatch för året. I laget finns flera forna Uppsalaspelare (Lovisa Fock (MV), Hanna Nordström, Karin Öberg och Thea Nyberg) samt vår tidigare assisterande tränare Tobias Birgersson, som nu är huvudtränare och sportchef för Bollstanäs. Det blir ett kärt återseende på planen för många av spelarna, men detta är ingenting man kommer att tänka på när matchen väl är igång.
- Det ska såklart bli roligt att möta spelare och ledare vi känner sen innan, så det sporrar ju oss att prestera på ett sätt. Men samtidigt är det ingenting man kommer att tänka på när det väl är match. Vi kommer att fokusera på oss själva och det vi vill göra ute på planen för att se vart vi står idag och vad vi behöver hitta en utveckling i framåt, säger From.

Matchen mot Bollstanäs SK kommer att spelas utan publik på grund av de restriktionerna som råder, men däremot kommer vi att sända träningsmatchen via Spiideo Play för 39 kronor!
Länk till sändningen hittar du här nedan:

IK Uppsala Fotboll - Bollstanäs SK
Lördagen den 20 februari, 13:00
Studenternas IP

(Bli en del av vår digitala publik genom att köpa stödbiljetter! Swisha 50 kr eller valfri summa till 123 084 9216, så kan vi tillsammans fylla läktaren!)

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av