SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Jonatan Berg ny fystränare för IK Uppsala Fotboll!
2021-01-15 14:40
Jonatan Berg, ny fystränare för IK Uppsala Fotboll.
Vi är väldigt glada över att kunna presentera Jonatan Berg, 35, som ny fystränare för IK Uppsala Fotboll! Berg kommer även att kliva in som NIU-instruktör på Celsiusskolan som både fotbollstränare och fystränare.
Jonatan Berg, som även är fystränare för Dalkurd FF,  har tidigare själv varit fotbollsspelare på elitnivå där han bland annat har spelat i IFK Göteborg, Gefle IF och IK Sirius, och den egna aktiva karriären avslutades 2015. Nu kliver han in som fystränare även för IK Uppsala Fotboll, och dessutom kommer han att vara NIU-instruktör på Celsiusskolan.
- Frågan dök upp från IK Uppsala och det kändes intressant och utmanade att få kliva in i deras organisation. Jag hade en bra känsla av klubben redan innan och den har bara förstärkts nu de senaste veckorna, så det ska bli roligt och inspirerande att få vara en del av klubben och deras elitsatsning, säger Jonatan Berg.

Berg kommer att arbeta som NIU-instruktör på Celsiusskolan tre gånger i veckan, där han kommer jobba som både fotbollstränare och som fystränare. Under året som gått har han jobbat som fystränare för Dalkurd FF, och eftersom både IK Uppsala och Dalkurd spelar på Studenternas IP så har han kunnat ha ganska bra koll på Uppsala och hur det har gått för dem.
- Jag har ju spelat i IK Sirius och bott i Uppsala de senaste åren så jag har haft ganska bra koll på laget och dess framfart, framför allt den senaste säsongen när de spelade i OBOS Damallsvenskan. Vi har stött på varandra en del på Studenternas IP och jag känner ju framför allt "Bylle" (Jonas Bylund, målvaktstränare i IK Uppsala) bra sen tidigare i och med att vi har spelat ihop, så på så sätt har man ju hängt med hur det har gått för laget, säger Berg.

Fystränaren Berg kommer att finnas tillgänglig två gånger i veckan för elitlaget, och fokuset kommer att vara på att utveckla fysiken hos spelarna utefter det spelsätt som tränare Jonas Valfridsson vill använda sig av under säsongen. 
- Jag hoppas kunna bidra med mina egna erfarenheter som aktiv och att kunna fortsätta utveckla spelarna rent fysiskt. Jag vet att de har haft en väldigt bra fystränare tidigare så det gäller att fortsätta bygga vidare på det och utveckla spelarna för att kunna göra gruppen till ett bättre lag på planen. Vi kommer att ha mycket fokus på fotbollsfys som är anpassat utifrån hur vi vill spela, så vi kan bygga upp starka och duktiga spelare som kan spela många matcher och hålla sig skadefria, säger Berg.

Målet för IK Uppsala Fotboll för säsongen 2021 är att ta sig tillbaka till OBOS Damallsvenskan, och det är en resa som Berg väldigt gärna är med på.
- Självklart vill jag vara med och ta upp IK Uppsala till OBOS Damallsvenskan igen, det hade varit riktigt roligt för föreningen och ett kvitto på att det vi har jobbat på som grupp under året har givit resultat, säger Berg.

Vi hälsar Jonatan Berg varmt välkommen till IK Uppsala Fotboll!

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av