SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Jonas Bylund fortsätter som målvaktstränare!
2021-01-13 15:00
Jonas Bylund, målvaktstränare IK Uppsala Fotboll.
Vi är väldigt glada över att vår målvakstränare Jonas Bylund har skrivit på ett nytt avtal för säsongen 2021!
Jonas Bylund kom till IK Uppsala Fotboll inför säsongen 2019 och kliver nu alltså in i sitt tredje år som målvaktstränare för klubben.
- Jag trivs väldigt bra i klubben, det blir ju mitt tredje år med IK Uppsala nu så det ska bli väldigt roligt att få fortsätta vårt arbete tillsammans. Med tanke på förra säsongen som gick väldigt tungt så känner jag att jag verkligen vill fortsätta den resan vi är inne på och vara med att ta IK Uppsala upp till OBOS Damallsvenskan igen, säger Jonas Bylund.

Målvakterna Bylund kommer att få jobba med i år är Lina Lundqvist, Malin Lundin och Isabelle Granlund, och har ser stor utvecklingspotential i samtliga spelarna. 
- Lina har jag bra koll på sen tidigare, vi har jobbat med varandra ett tag nu så där ska det bli kul att fortsätta med hennes utveckling. Malin är en ung målvakt uppflyttad från U-truppen som vi tror väldigt mycket på, hon fick fjolåret förstört av skador och är tillbaka på allvar nu så det blir väldigt bra för henne att komma in i det här gänget. Isabelle är en person som har kommit in med en härlig energi och som är väldigt målmedveten, så även här ser jag stor potential för henne under året. Det kommer att bli en bra konkurrenssituation mellan alla målvakterna vilket jag tror kommer att gynna dem framöver, säger Bylund om sin målvaktstrio.

Försäsongsträningarna har dragit igång den här veckan för laget, men det har varit två kyliga träningar hittills där framför allt måndagens pass blev spolierat av snöstorm. 
- De första två träningarna har varit väldigt kyliga, och framför allt blev det struligt i måndags när det drog in ett snökaos över Studenternas som gjorde det omöjligt att träna fotboll. Men det är väldigt roligt att vi äntligen är igång med säsongen, säger Bylund.

IK Uppsala har satt upp ett tydligt mål med säsongen 2021 - att ta sig tillbaka till OBOS Damallsvenskan, och för många kan det upplevas som att det finns en väldigt stor press på sig att leverera. Men spelarna som har varit i IK Uppsala under de senaste året är väldigt revanschsugna sen ifjol, och de nya spelarna som har kommit in i laget har varit tydliga med att de vill vara med på den här resan, så Bylund tror att tjejerna kommer att kunna hantera situationen på ett bra sätt.
- För min egen del så är jag väldigt van med den här situationen, jag har alltid jobbat med en kravbild under min karriär så det känns jättebra att vi har ett tydligt mål med vår satsning. Det här laget har gjort en jäkla resa sen 2019 med stor framgång och stor motgång och det lär man sig mycket på, så jag tror att de kommer att kunna hantera det på ett bättre sätt i år. Det har kommit in nya karaktärer i laget som både är toppenspelare och toppenpersoner, så jag tror verkligen på vårt lag inför den kommande säsongen, avslutar Bylund.

Vi är väldigt glada över att "Bylle" är med i vårt tränarteam även över säsongen 2021!

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av