SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Isabelle Granlund klar för IK Uppsala Fotboll!
2020-12-23 15:00
Målvakten Isabelle Granlund har skrivit på för IK Uppsala Fotboll. Foto - @fotbollsfoto
Vi är väldigt glada över att kunna meddela att målvakten Isabelle Granlund har skrivit på för IK Uppsala Fotboll!
26-åriga målvakten Isabelle Granlund kommer senast från spel i Elitettan med Älvsjö AIK och har nu skrivit på ett ettårskontrakt med IK Uppsala Fotboll. Tidigare har hon bland annat spelat på college i USA och har även erfarenhet från både Division 1 och Elitettan.
- Det känns jätteroligt att ha fått skriva på för IK Uppsala. Jag har fått ett väldigt gott intryck av Jonas när jag har pratat med honom, och det känns som en klubb med bra förutsättningar som har höga ambitioner. Jag har bara fått positiva saker med mig och ser väldigt mycket framemot att få fortsätta min utveckling i IK Uppsala, säger Granlund.

Granlund kommer i första hand att konkurrera om speltiden mellan stolparna med Lina Lundqvist, men Granlund ser endast positivt på konkurrensen dem emellan.
- Det är alltid bra med konkurrens, när det är hög konkurrens mellan målvakterna som brukar det alltid resultera i att båda utvecklas väldigt mycket så jag tycker bara att det är motiverande, säger Granlund.

Som målvakt hoppas Granlund på att fortsätta sin utveckling i IK Uppsala, där hon framför allt vill bli en jämnare målvakt med en högre lägstanivå.
- Jag är en målvakt som är totalt orädd, jag har snabba reflexer och är bra i närspel och i en mot en-situationer. Generellt som fotbollsspelare är jag en extrem vinnarskalle och väldigt målmedveten. Sen vill man ju självklart alltid utvecklas på alla plan, och jag hoppas kunna höja min lägstanivå och öka min kapacitet under tiden i Uppsala, säger Granlund.

Målet för IK Uppsala är att ta sig tillbaka till OBOS Damallsvenskan, och för en så målmedveten fotbollsspelare som Granlund så passar den höga ambitionen som handen i handsken.
- Det är en jättespännande resa som klubben är inne på och det ska bli väldigt roligt att få bli en del av den. Jag tycker att vi har väldigt bra förutsättningar att lyckas så det ska bli jätteroligt att få sätta igång arbetet inför nästa säsong, säger Granlund.

Vi hälsar Isabelle varmt välkommen till IK Uppsala Fotboll!

Följande spelare är under kontrakt: 
Målvakt: Lina Lundqvist (2021), Malin Lundin (2021), Isabelle Granlund (2021)
Backar: Sofia From (2021), Ellen Toivio (2021), Ellen Arbman Hansing (2021), Jennifer Askebrand (2022), Beatrice Gärds (2021)
Mittfält: Marika Bergman Lundin (2021), Agnes Nyberg (2022), Thea Barkfeldt (2021), Agnes Dahlström (2021), Ida Strömblad (2021), Julia Ragnarsson (2022), Hanna Gunnarsson (2021), Ida Andersson Weidenberg (2022)
Forwards: Lina Thoreson (2021), Hanna Persson (2021), Isabella Mattsson (2022), Ella Gunnarsson (2021), Moa Öhman (2022)

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av