SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Moa Öhman klar för IK Uppsala Fotboll!
2020-12-16 15:00
Kvarnsvedens IKs Moa Öhman har skrivit på för IK Uppsala Fotboll. Originalfoto - Kvarnsvedens IK.
Vi är väldigt glada över att kunna meddela att forwarden Moa Öhman har skrivit på ett tvåårskontrakt för IK Uppsala Fotboll!
Moa Öhman kommer senast från spel i Kvarnsvedens IK, men innan dess har hon spelat många år i Assi IF samt även en vända på college i USA. Nu har hon skrivit på ett tvåårskontrakt med IK Uppsala Fotboll.
- Jag kände efter den här säsongen att det var dags för mig att röra mig vidare och ta nästa steg i karriären. Jag har fått ett väldigt professionellt intryck av IK Uppsala, Jonas har pratat väldigt mycket om truppen och hur han har tänkt inför nästa säsong. Han har byggt upp en bra bild av både spelarna i laget och föreningen i stort så jag har väldigt höga förhoppningar inför nästa säsong. Efter att jag pratade med Jonas så led det till slut ett ganska självklart val för mig att skriva på för IK Uppsala, säger Moa Öhman.

Förutom Öhman så har IK Uppsala även värvat Agnes Dahlström och Beatrice Gärds från Kvarnsveden, så Öhman kommer att ha några välbekanta ansikten även i sin nya klubb.
- Det är självklart jättekul att både Agnes och Bea också har skrivit på för IK Uppsala, det är ju en trygghet att redan från start ha några spelare som man känner i laget. Det kan ju också bli lite lättare att komma in i gruppen, jag tycker att båda Agnes och Bea är superhärliga personer så jag tror att det kommer att bli riktigt bra förr oss i Uppsala, säger Öhman.

Under fjolårets säsong i Kvarnsveden spelade Öhman 26 matcher och stod för 7 mål framåt. Tanken är att hon ska fortsätta sin utveckling i Uppsala och vara en viktig spelare i Uppsalas uppspelsfas.
- Jag är en fysisk och stark targetspelare, så jag hoppas kunna bidra mycket i det felvända spelet är vi ska etablera det offensiva spelet. Jag är väldigt viljestark, så jag tror att vi tillsammans kan göra någonting riktigt bra. Vi har pratat en hel del om att vi verkligen vill framhäva mina styrkor i spelet, men sen vill jag självklart utveckla alla delar av mitt spel, säger Öhman.

Målet för Uppsala är tydligt - laget ska tillbaka och spela i OBOS Damallsvenskan 2022, och Öhman är riktigt taggad på att få dra igång försäsongen och ladda inför seriestarten.
- Det känns väldigt spännande att få kliva in i den här säsongen. Jonas var väldigt klar med visionen när vi pratade om kommande säsonger och jag känner mig mer än redo att hoppa på det tåget. Jag längtar verkligen efter att träningarna ska komma igång och att vi ska börja jobba inför säsongen, så det här ska bli riktigt roligt, säger Öhman.

Vi hälsar Moa Öhman varmt välkommen till IK Uppsala Fotboll!

Följande spelare är under kontrakt: 
Målvakt: Lina Lundqvist (2021)
Backar: Sofia From (2021), Ellen Toivio (2021), Ellen Arbman Hansing (2021), Jennifer Askebrand (2022), Beatrice Gärds (2021)
Mittfält: Marika Bergman Lundin (2021), Agnes Nyberg (2022), Thea Barkfeldt (2021), Agnes Dahlström (2021), Ida Strömblad (2021), Julia Ragnarsson (2022), Hanna Gunnarsson (2021)
Forwards: Lina Thoreson (2021), Hanna Persson (2021), Isabella Mattsson (2022), Ella Gunnarsson (2021), Moa Öhman (2022)

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av