SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Ella Gunnarsson klar för IK Uppsala Fotboll!
2020-12-11 14:30
Ella Gunnarsson har skrivit på för IK Uppsala Fotboll över säsongen 2021.
Vi är väldigt glada över att kunna meddela att forwarden Ella Gunnarsson har skrivit på för IK Uppsala Fotboll!
18-åriga Ella Gunnarsson har spelat i Västerås BK30 de senaste tre åren och har Gideonsbergs IF som moderklubb. Hon har även spelat flertalet ungdomslandskamper under karriären och tar nu steget upp till Elitettan när hon skrivit på för IK Uppsala Fotboll.
- Jag har spelat mest i Division 1 sen tidigare så det här känns som helt rätt steg för mig i min utveckling som fotbollsspelare, säger Ella Gunnarsson.

Ella har haft lite koll på IK Uppsala sen tidigare då hon känner Thea Barkfeldt, Lovisa Fock (nu Bollstanäs SK) och Thea Nyberg (Bollstanäs SK), och hon har genom dem fått ett väldigt bra intryck av klubben.
- Jag har pratat lite med Jonas tidigare, sen känner jag även några spelare som både spelar i IK Uppsala nu och som har gjort det tidigare. De har bara gott att säga om klubben och tränarna så jag har fått ett väldigt bra intryck, säger Ella Gunnarsson.

Gunnarsson vill vara med och bidra till att IK Uppsala tar sig tillbaka till OBOS Damallsvenskan.
- Jag hoppas att vi kan ta steget tillbaka till OBOS Damallsvenskan, det skulle vara väldigt roligt att få vara med på den resan. Jag känner även att jag personligen skulle vilja utveckla mitt tempo i spelet, så det ska bli spännande och utmanande att få spela på en hög nivå, säger Gunnarsson.

Även Elias tvillingsyster Hanna Gunnarsson har skrivit på för IK Uppsala. De har spelat tillsammans under hela livet och fortsätter nu att hålla ihop även under nästa säsong.
- Det ska bli jättekul att fortsätta spela tillsammans med Hanna. Vi har gjort det nästan hela livet så det är kul att vi kan fortsätta på det spåret nu när båda tar nästa steg upp en division, säger Gunnarsson.

Vi hälsar Ella varmt välkommen till IK Uppsala Fotboll!

Följande spelare är under kontrakt: 
Målvakt: Lina Lundqvist (2021)
Backar: Sofia From (2021), Ellen Toivio (2021), Ellen Arbman Hansing (2021), Jennifer Askebrand (2022), Beatrice Gärds (2021)
Mittfält: Marika Bergman Lundin (2021), Agnes Nyberg (2022), Thea Barkfeldt (2021), Agnes Dahlström (2021), Ida Strömblad (2021), Julia Ragnarsson (2022), Hanna Gunnarsson (2021)
Forwards: Lina Thoreson (2021), Hanna Persson (2021), Isabella Mattsson (2022), Ella Gunnarsson (2021)

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av