SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Kapocs & Olai lämnar IK Uppsala Fotboll
2020-11-28 15:30
Sara Olai & Cornelia Kapocs, foto - Oscar Larsson
Vi kan nu meddela att högerbacken Sara Olai och forwarden Cornelia Kapocs lämnar IK Uppsala Fotboll för spel i damallsvenska klubbar.
Både Olai och Kapocs kom till Uppsala 2019 och var starkt bidragande till att laget avancerade till OBOS Damallsvenskan. Nu när Uppsala degraderades till Elitettan så har båda bestämt sig för att gå vidare för att fortsätta spela i Damallsvenskan.

Kapocs stod för en stark debutsäsong i årets Damallsvenskan där hon var en av Uppsalas starkaste offensiva vapen, och på Sportbladets gala förra veckan var hon nominerad till både Årets Genombrott och Årets Mål, där hennes soloräd borta mot Växjö var en av åtta kandidater till priset. Kapocs har även under året konsekvent blivit uttagen i U23-landslaget och har haft en väldigt fin utveckling under sina två år i Uppsala.
- Jag är oerhört glad över att har fått vara två år i Uppsala. Jag har utvecklats både som person men framförallt som spelare och jag har trivts väldigt bra med organisationen, ledare och alla spelare. Det har varit den optimala platsen för min utveckling. Jag önskar alla i klubben ett stort lycka till, säger Kapocs.

Olai startade samtliga matcher för Uppsala under året och har under sin tid i Uppsala haft en enorm utveckling där hon vuxit fram som en stark huvudspelare som är vass på fasta situationer, där hon har stått för många viktiga mål.
- Jag har haft två jättebra år i Uppsala där jag har trivts väldigt bra. Ett första år som var helt fantastiskt, där vi har ett riktigt bra fotbollsår och avancerar upp till OBOS Damallsvenskan, och ett andra år som däremot har varit tuffare men väldigt lärorikt. Det kommer jag kunna ta med mig massor av erfarenheter ifrån, fastän resultaten inte har gått vår väg den här säsongen, säger Olai som tackar för det förtroendet hon har fått av tränare Jonas Valfridsson:
- Jag tycker att jag har haft en stor utveckling under mina två år i Uppsala, och blivit en klokare och bättre spelare. Jag har fått ett stort förtroende och spelat många matcher, samt varit i en bra träningsmiljö vilket har varit väldigt bidragande till att jag tagit kliv i min utveckling, säger Olai.

Vi tackar Cornelia och Sara för de här två åren i IK Uppsala och önskar dem ett stort lycka till med deras respektive fotbollskarriärer framöver!

Följande spelare är under kontrakt: 
Målvakt: Lina Lundqvist (2021)
Backar: Sofia From (2021), Ellen Toivio (2021), Ellen Arbman Hansing (2021)
Mittfält: Marika Bergman Lundin (2021), Agnes Nyberg (2022), Thea Barkfeldt (2021), Agnes Dahlström (2021)
Forwards: Lina Thoreson (2021).

Följande spelare lämnar IK Uppsala: 
- Emma Holmgren (klar för Eskilstuna United DFF)
- Märta Säfström
- Amanda Bergström (klar för Rimbo IF)
- Anna Rakel Pétursdóttir (klar för isländska Valur)
- Lena Soleng Hansen
- Cassandra Korhonen
- Ingrid Wixner
- Sara Olai
- Cornelia Kapocs

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av