SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Agnes Dahlström klar för IK Uppsala Fotboll!
2020-11-26 15:00
Nyförvärvet Agnes Dahlström från Kvarnsvedens IK.
Vi är väldigt glada över att kunna presentera vårt första nyförvärv inför nästa säsong - 28-åriga yttermittfältaren Agnes Dahlström från Kvarnsvedens IK!
Dahlström har spelat i Kvarnsvedens IK de senaste sex åren och kommer till IK Uppsala Fotboll med många års erfarenhet av elitfotboll. Hon var med och förde upp Kvarnsveden till OBOS Damallsvenskan 2015, spelade två säsonger i högsta serien och var med när klubben degraderades till Elitettan 2017. Nu lämnar hon Borlänge och ansluter till IK Uppsala som klubbens första nyförvärv inför säsongen 2021.
- Det kändes superkul när de hörde av sig till mig, jag fick ett väldigt bra intryck när jag var på plats i Uppsala och pratade med Jonas. Det känns som en väldigt proffsig förening i och med det sättet som de arbetar på, och det känns väldigt naturligt för mig att ta steget till Uppsala. Jag är supertaggad på att få komma hit och träffa alla spelare i laget, och jag är riktigt motiverad inför den kommande säsongen, säger Agnes Dahlström om sin nya klubb.

Dahlström har mött Uppsala flera gånger under åren när hon spelade i Kvarnsveden och hon är även bra kompis med Uppsalas målvakt Lina Lundqvist, så Dahlström känner att hon har bra koll på klubben redan på förhand.
- Jag känner ju till Uppsala sen tidigare i och med att vi har spelat mot varandra många gånger i Elitettan och i Svenska Cupen, så jag vet lite hur de vill spela. Dessutom är jag bra kompis med Lina så hon har berättat en del om laget, säger Dahlström.

Målet för Uppsala nästa säsong är att ta sig tillbaka till OBOS Damallsvenskan, och detta är en vision som Dahlström vill vara med och förverkliga.
- Jag är en bolltrygg och passningssäker spelare som förhoppningsvis kan bidra med speed och kreativitet. Jag hoppas även kunna pusha mina lagkamrater genom att bidra med min erfarenhet och min positiva energi. Vi har ju målet att ta oss tillbaka till OBOS Damallsvenskan 2022, och den resan vill jag verkligen vara delaktig i, säger Dahlström.

Uppsalas huvudtränare Jonas Valfridsson har därmed gjort klart med sitt första nyförvärv inför säsongen 2021, och han är väldigt glad över att Dahlström valde att ansluta till Uppsala.
- Agnes är en snabb yttermittfältare med förmågan att ha extremt mycket aktioner under en match, och jag är otroligt nöjd med att hon har valt att skriva på för IK Uppsala, säger Valfridsson. 

Följande spelare är under kontrakt: 
Målvakt: Lina Lundqvist (2021)
Backar: Sofia From (2021), Ellen Toivio (2021), Ellen Arbman Hansing (2021)
Mittfält: Marika Bergman Lundin (2021), Agnes Nyberg (2022), Thea Barkfeldt (2021), Agnes Dahlström (2021).
Forwards: Lina Thoreson (2021).

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av