SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Rikard Östergren ny assisterande tränare för IK Uppsala!
2020-11-26 11:00
Vår nya assisterande tränare Rikard Östergren.
Vi är glada över att kunna presentera Rikard Östergren som ny assisterande tränare för IK Uppsala Fotboll!
Vår nya assisterande tränare Rikard Östergren har tidigare haft ansvaret över Storvreta IK:s och Wattholma IF:s juniorlag på herrsidan under flertalet säsonger. Den här säsongen har han haft sitt första senioruppdrag som huvudtränare för Wattholma IF, där han också själv har spelat tidigare. Året slutade med framgång då Wattholma vann Division 5 och därmed får ta steget upp till en högre serie, men för Östergren väntar nya utmaningar när han nu kliver in som ny assisterande tränare till Jonas Valfridsson.
- Det här är ett jättesteg för mig personligen, jag såg det inte komma alls så jag trodde nästan inte att det var sant när jag fick frågan. Det är extremt motiverande för mig att få den här chansen och få kliva in en elitförening som IK Uppsala. Att få jobba med ett tränarteam och en spelartrupp som är så ambitiösa och proffsiga ut i fingerspetsarna känns otroligt roligt för mig, säger Östergren. 

Östergren har under flera år jobbat hos IK Uppsalas partner Brand Communication, och det var på det sättet han och Valfridsson lärde känna varandra. Under åren har duon pratat mycket fotboll med varandra, och det var också på den vägen det här samarbetet kom att växa fram. 
- Jag och Jonas har lärt känna varandra under åren han har varit verksam i Uppsala, och vi kom i kontakt med varandra i och med att jag har jobbar på Brand Communication som en är stor partner till klubben. Vi har klickat väldigt bra och har pratat mycket fotboll ihop även tidigare, så det ska bli väldigt roligt att vi nu ska få jobba tillsammans, säger Östergren.

Då Uppsala kommer att spela i Elitettan nästa år så blir Östergrens och Valfridssons huvudfokus att fortsätta jobba med spelarutveckling och att ta tillbaka klubben till OBOS Damallsvenskan.
- Tanken är ju att vi ska fortsätta på samma spår och förädla det som Jonas och Tobias har börjat bygga upp. Det kommer ju bli nya utmaningar nu i i och med att Uppsala degraderas till Elitettan, men målet är ju självklart att vi ska vara ett bra fotbollslag och fortsätta vara en välfungerande förening som vill framåt, säger Östergren.

Östergren har varit med under några träningar den här veckan för att se och lära innan det blir ett längre uppehåll inför nästa säsong. För Östergrens del gäller det att så snabbt som möjligt sätta sig in laget och lära känna spelarna inför kommande säsong.
- Vi har redan börjat gå igenom lite av det som varit och hur vi tänker framöver, men för mig personligen är det ju viktigt att jag går igenom säsongen för att lära mig mer om spelarna och se hur matcherna har sett ut. Därifrån vet jag sen mer om vad jag har för tankar och idéer som jag kan bidra med inför kommande säsong, säger Östergren.

Vi hälsar vi vår nya assisterande tränare Rikard Östergren varmt välkommen till IK Uppsala Fotboll!

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av