SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Viktig cupmatch mot BP avslutar säsongen
2020-11-18 13:00
Ellen Toivio, foto - Tobbe Bengtsson.
Årets sista tävlingsmatch för IK Uppsala Fotboll väntar under torsdagen! Omgång 3 av Svenska Cupen ska spelas och Uppsala möter IF Brommapojkarna på bortaplan klockan 19.00. Vinnaren i morgondagens möte avancerar till gruppspelet som spelas våren 2021.
Fotbollssäsongen 2020 ska avslutas, och för IK Uppsala Fotbolls del väntar en viktigt match i Svenska Cupen borta mot Elitettan-laget IF Brommapojkarna. Årets Svenska Cupen blev ju i våras avbruten på grund av den rådande pandemin, och nu ska alltså Uppsala kvala till nästa års gruppspel.
- Det är en viktig match för självförtroendet och för att få en bra avslutning på säsongen, en säsong som absolut inte gick som vi önskat. Men vi vill ändå visa att vi hela tiden har givit allt och krigat i varje match, och att få avsluta med en seger mot BP hade varit bra för både självförtroendet och för framtiden, plus att jag verkligen tycker att vi är värda en vinst, säger Uppsalas Ellen Toivio.

Uppsala kommer ifrån en tuff period i OBOS Damallsvenskan, men förhoppningen är att man kan dra en fördel av att vara van vid att spela i ett högre tempo än BP.
- Nycklarna för oss blir att våga spela ut, att visa att vi kommer ifrån i en högre serie och spelar med ett högt tempo. Använder vi det har vi stora fördelar mot BP, säger Toivio.

Vinnaren i matchen avancerar till gruppspelet som spelas under försäsongen i vår, och detta är något som Uppsala kontinuerligt under de senaste åren har tagit sig till. Ett avancemang till gruppspelet skulle innebära tävlingsmatcher mot högkvalitativt motstånd under försäsongen, och detta är självklart något som Uppsala strävar efter. 
- Det är såklart jätteviktigt att gå vidare till slutspelet, det ger oss flera bra matcher under försäsongen i vår. Att spela matcher som betyder något kontra ”vanliga” träningsmatcher tror jag absolut ger oss mer, så det siktar vi på, säger Toivio.

Efter morgondagens cupmatch så är säsongen över för Uppsala. En lång och märklig säsong som inte alls gick som man hade tänkt sig, och för spelarna ska det bli skönt att få en chans till lite återhämtning och vila.
- Avslutar vi med en seger så ska de bli skönt med vila för kroppen och huvudet. Det har varit en lång säsong som har varit väldigt annorlunda och påfrestande. I långa perioder har det varit bara träningar, och sedan långa perioder med tätt matchande, så lite vila efter denna säsongen är nog välbehövligt för oss, avslutar Toivio. 

Svenska Cupen, omgång 3
IF Brommapojkarna - IK Uppsala Fotboll
Grimsta IP, 19.00

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av