SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

TV-sänd bortamatch avslutar säsongen
2020-11-14 12:00
Sofia From, foto - Tobbe Bengtsson.
Det är dags för sista omgången i OBOS Damallsvenskan i helgen, och på söndag möter IK Uppsala Fotboll Djurgårdens IF på Stockholms Stadion klockan 15.00. Mycket står på spel då Djurgården riskerar att åka ur högsta serien, och dessutom sänds matchen på SVT.
Det är mycket som står på spel när OBOS Damallsvenskan ska avslutas i helgen. Guldstriden är redan avgjord där Göteborg har tagit hem SM-guldet, men i bottenstriden är det långt ifrån klart vilket lag som tillsammans med Uppsala kommer att degraderas till Elitettan. Djurgården, Piteå, Umeå och Eskilstuna ligger alla i riskzonen att åka ur, och allt kommer att avgöras i sista omgången.
- Det blir en rolig match, för oss gäller det att försöka avsluta säsongen snyggt för att få med oss en god känsla vidare till nästa säsong. Vi kommer att vara riktigt taggade till mötet mot Djurgården, de som har sin plats i OBOS Damallsvenskan att spela om, säger Uppsalas mittback Sofia From.

Lagen möttes senast i premiären på Studenternas IP i somras, och då stod Uppsala för en mäktig upphämtning när man vände ett 1-2-underläge till en 3-2-seger i slutminuterna. Förhoppningen är att man kan ta med sig de goda minnena från den matchen in till morgondagens drabbning.
- Vi vet vad vi vill göra mot dem, och såklart finns känslan med oss från sist vi möttes. Vi vet att vi har goda möjligheter att göra en riktigt bra prestation mot dem, säger From.

Matchen mot Djurgården kommer även att sändas på SVT, och det blir första gången någonsin SVT sänder en match där Uppsala spelar.
- Det är roligt att matchen sänds på SVT då det är en viktig match för Djurgården, men även för oss som verkligen går för tre poäng. Jag hoppas på att det blir mycket tittare! säger From.

Matchen mot Djurgårdens IF sänds som vanligt på Sportbladet Play, men denna gång sänds matchen alltså även på SVT 1 med start 14.45.

(Bli gärna en del av vår digitala publik! Swisha en stödbiljett 50kr eller valfri summa till 123 084 9216 - tack för ditt stöd!)

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av