SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Sista hemmamatchen för säsongen
2020-11-06 15:00
Sara Olai, foto Tobbe Bengtsson
Säsongen börjar närma sig sitt slut och imorgon spelar IK Uppsala Fotboll sin sista hemmamatch för säsongen i OBOS Damallsvenskan. Laget ställs mot tabelltrean Kristianstads DFF och Uppsala är fullt inställda på att göra en fin avslutning på hemmaplan, trots att matchen kommer att spelas utan publik.
Det är dags för säsongens sista hemmamatch för IK Uppsala Fotboll, och på andra sidan planhalvan står tuffast möjliga motstånd i form av tabelltrean Kristianstads DFF.
- Kristianstad är ett bra lag som har blivit bättre och bättre ju längre säsongen har gått, så det kommer att bli en tuff match. Det krävs att vi är skärpta och gör en riktigt bra insats för att få med oss tre poäng, säger Uppsalas högerback Sara Olai.

Det är nu endast två matcher kvar av årets OBOS Damallsvenskan, och den här märkliga säsongen börjar gå mot sitt slut. Trots att det har varit ett tight spelschema med mycket matcher så känner Olai att det är lite tråkigt att säsongen snart är över.
- Det är självklart tråkigt, vi älskar ju att spela fotboll och det är alltid tråkigt när säsongen börjar ta slut. Samtidigt kan det vara välbehövligt att det blir uppehåll, det har varit mycket matcher på kort tid i år och det har varit påfrestande både fysiskt och psykiskt, säger Olai.

För Uppsalas del väntar spel i Elitettan nästa säsong, än är det inte avgjort vilket som blir det andra laget som degraderas. Det kommer att bli en tät kamp där Växjö DFF, Piteå IF DFF, Eskilstuna United DFF, Umeå IK och Djurgårdens IF alla riskerar att åka ur. För spelarna i Uppsala så är man fast beslutna att inte bara spela av de återstående matcherna, utan man är fortsatt väldigt sugna på att ta tre poäng.
- Vi har fortfarande två matcher kvar att spela, och även om vi utifrån tabellen sett inte har något att spela för så har VI som lag fortfarande allt att spela för. Vi vill fortsätta utvecklas, spela en bättre fotboll och avsluta den här säsongen på bästa sätt. Vi är otroligt sugna på vinst nu, säger Olai inför avslutningen.

Matchen mot Kristianstads DFF kommer att spelas utan publik på grund av de lokala restriktionerna vi har i Uppsala, men däremot kan du som vanligt se matchen på Sportbladet Play.

Omgång 21
IK Uppsala Fotboll - Kristianstads DFF
Studenternas IP
OBOS Damallsvenskan

Skribent: Malin Stjernling

(Bli en del av vår digitala publik genom att köpa stödbiljetter! Swisha 50 kr eller valfri summa till 123 084 9216, tillsammans kan vi fylla läktaren!)

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av