SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Disciplinerat försvarsspel krävs mot Rosengård
2020-10-30 19:00
Ida Strömblad, foto - Tobbe Bengtsson.
Det är dags för OBOS Damallsvenskan att kliva in i sina sista omgångar efter landslagsuppehållet, och IK Uppsala Fotboll ställs under söndagen mot tabelltvåan FC Rosengård.
Uppsala har inga goda minnen från det senaste mötet med Rosengård i somras, och inför söndagens bortamatch kommer man ha fullt fokus på ett hårt arbete på planen.
- Vi alla är väldigt revanschsugna sen vi möttes i somras, vi vet att vi kan prestera ett bättre resultat än det vi gjorde sist. Men det är ett tufft och disciplinerat arbete på planen som gäller och det är vi väl medvetna om på söndag, säger Uppsalas mittfältare Ida Strömblad.

Laget hade spelledigt förra helgen då det var landslagsuppehåll, och alla spelare (förutom Emma Holmgren som har varit på EM-kval med A-landslaget) har fått tid att ladda om och samla krafterna inför avslutningen.
- Uppehållet har varit bra för oss i truppen, vi har kunnat ställa om mentalt och kunna prestera på en bra nivå de sista matcherna som är kvar. Vi vet hur våra chanser ser ut för att få stanna kvar i OBOS Damallsvenskan, men vi jobbar ändå vidare och jobbar på saker som vi behöver förbättra både individuellt och lag, utvecklar Strömblad.

Trots att tabelläget ser mörkt ut för Uppsala och man vet att man med största sannolikhet kommer att åka ur OBOS Damallsvenskan så har man samlat ihop sig i truppen inför de sista omgångarna. Man vill visa sig från sin bästa sida under de sista matcherna och få med sig en positiv avslutning på säsongen, vilket innebär att laget kommer att jobba stenhårt till den sista matchen är spelad.
- Jag och alla i laget och föreningen vill avsluta på topp, vilket innebär att vi fortfarande jobbar stenhårt under de träningsveckorna som är kvar. Framför allt vill vi göra bra ifrån oss på de matcher som är kvar, vi tänker absolut inte ställa ut skorna och tänka att detta är över, säger Strömblad bestämt.

Matchen mot FC Rosengård och samtliga matcher i OBOS Damallsvenskan kan du som vanligt se på Sportbladet Play.

OBOS Damallsvenskan, Omgång 20
FC Rosengård - IK Uppsala Fotboll
Söndag 1 november, 14.00
Malmö IP

(Vill du bli en del av vår digitala publik? Köp stödbiljetter genom att swisha 50 kronor eller valfri summa till 123 084 9216. Tack för att du stöder IK Uppsala Fotboll!)

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av