SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Uppsala har laddat om inför slutspurten
2020-09-26 12:00
Ellen Toivio, foto - Tobbe Bengtsson.
Det börjar dra ihop sig inför avgörandet i OBOS Damallsvenskan. IK Uppsala Fotboll möter under söndagen Linköpings FC hemma på Studenternas IP, och för Uppsala gäller det nu att börja klättringen uppåt i tabellen för att kliva över nedflyttningsstrecket.
Efter landslagsuppehållet är nu äntligen dags för OBOS Damallsvenskan att dra igång sin slutspurt. Med sju omgångar kvar är det många viktiga poäng kvar att spela om, och för IK Uppsala Fotboll har man fullt fokus på att plocka de poäng som behövs för att klara sig kvar i Sveriges högsta serie.
- Det ska bli skönt att komma igång igen efter en ledig helg. Vi har en rolig och spännande uppgift framför oss där vi ska kriga för varje poäng, säger Uppsalas Ellen Toivio.

För Uppsalas del väntar ett möte med tabellfyran Linköpings FC som kommer på besök till Studenternas IP under söndagen.
- Vi har alla chanser i världen att ta poäng mot Linköping. Så länge vi går in med rätt inställning och ger 100% hela matchen så finns absolut möjligheten där, säger Toivio.

För spelarna i IK Uppsala har det två veckor långa uppehållet från spel i OBOS Damallsvenskan sett väldigt annorlunda ut. Några av dem har varit iväg på landslagsläger runtom i landet, medan några har varit hemma och tränat på och laddat upp inför kommande matcher.
- Uppehållet har ju varit väldigt blandat då vi har haft flera iväg på olika landslagsläger, så de har kommit tillbaka med ett stärkt självförtroende och ny energi. Resterande av oss har tränat på här hemma, men också njutit av några lediga dagar då man har kunnat samla energi hos nära och kära, säger Toivio.

Uppsala hade en tuff period innan uppehållet med flera uddamålsförluster i matcher där man inte riktigt fått ordning på offensiven, men trots det finns det mycket positivitet i gruppen inför avgörandet i bottenstriden.
- Stämningen är bra i truppen! Vi vet vad vi kan och tror på oss själva, och vi ska göra det här tillsammans, avslutar Toivio bestämt. 

Matchen mot Linköpings FC och samtliga matcher i OBOS Damallsvenskan kan du som vanligt se på Sportbladet Play. I samband med matchen kommer en spelarmanifestation hållas för att hylla alla supportrar som har stöttat oss trots att vi inte har kunnat ha publik på plats. Innan matchen hålls även en tyst minut för bortgången av Lars-Åke Lagrell.

OBOS Damallsvenskan, Omgång 16
IK Uppsala Fotboll - Linköpings FC
Söndag 27 september, 15.00
Studenternas IP

(Vill du bli en del av vår digitala publik? Köp stödbiljetter genom att swisha 50 kronor eller valfri summa till 123 084 9216. Tack för att du stöder IK Uppsala Fotboll!)

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av