SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Sent avgörande fällde irriterat Uppsala
2020-08-13 13:00
Lena Soleng Hansen, foto Oscar Larsson.
Det såg länge ut att bli oavgjort mellan hemmalaget KIF Örebro och gästande IK Uppsala Fotboll, men en sent avgörande i den 88:e minuten gav Örebro segern med 2-1. Tungt för Uppsala som efter förlusten mot FC Rosengård senast hade hoppats på att studsa tillbaka mot Örebro, men istället fick med sig en andra raka förlust.
Örebro tog ledningen i mitten av den första halvleken genom Freja Olofsson, en halvlek som var ganska jämn där båda lagen hade flertalet chanser. Strax innan paus kom dock kvitteringen från Uppsalas sida då Nicole Odelberg Modin stenhårt nickade in 1-1 i den 42:a minuten, och lagen gick till halvtidsvila med ett oavgjort resultat i ryggen.
- Vi har ju målchanser som vi naturligtvis skulle ha satt tidigt i matchen, då skulle det också ha varit en helt annan matchbild. Vi måste också bli mycket bättre på att ta hand om bollen när vi har den. Det är helt enkelt inte en tillräckligt bra insats från oss, säger Uppsalas mittback Lena Hansen.

Den andra halvleken blev en svängig historia med många spelvändningar och bollbyten mellan lagen. Under en intensiv period i mitten av halvleken var det riktigt irriterat från Uppsalas håll efter många tuffa närkamper och misstänkta straffsituationer där ingen åtgärd kom från domaren.
- Jag vet nästan inte vad jag ska säga. Jag tycker personligen inte om att skylla domaren, men det råder ingen tvekan om att vi inte fick med ett oss ett enda domslut på nästan hela matchen. Vi får till exempel inte med oss en straff som är väldigt tydlig, och den frustrationen och irritationen bidrar till att matchen förstörs för oss, säger en mycket besviken Hansen. 

I och med förlusten halkar Uppsala ner till en niondeplats i en oerhört jämn tabell, endast fyra poäng bakom tabellfemman Örebro. Nästa match för Uppsala är redan nu på söndag borta mot Linköpings FC på Linköping Arena klockan 15.00.

KIF Örebro DFF 2-1 (1-1) IK Uppsala Fotboll 
1-0 (32) Freja Olofsson
1-1 (42) Nicole Odelberg Modin
2-1 (88) Frida Skogman

Startelvan från vänster (4-2-3-1):
Emma Holmgren (MV)
Anna Rakel Pétursdóttir - Lena Soleng Hansen - Sofia From (K) - Sara Olai 
Marika Bergman Lundin - Ida Strömblad (77´)
Cornelia Kapocs (77´) - Nicole Odelberg Modin - Ellen Toivio (67´)
Cassandra Korhonen 

Avbytare: Märta Säfström, Agnes Nyberg (77´), Ariam Berhane, Beata Olsson (77´), Lina Thoreson, (67´), Lina Lundqvist (mv)

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av